Afbeelding

Steentje bijdragen aan het decembergevoel

Algemeen 52 keer gelezen

Rotterdam - Circa 34.000 kinderen in Nederland zijn één of beide ouders verloren en moeten ze missen tijdens Sinterklaas, Kerstmis, Oud & Nieuw. Leraren, huisartsen, buurtgenoten, ambtenaren en zorgprofessionals weten vaak niet hoe om te gaan met kinderen zonder één of beide ouders. Begrijpelijk, maar rond de feestdagen is dit extra pijnlijk. De Rotterdamse Jojanneke van de Bosch schenkt het boek ‘Zo, nu ben je een wees’.

Via de website van Jojanneke www.jojanneke.me/zonubenjewees kan haar boek ‘Zo, nu ben je een wees’ besteld worden. Iedereen die een boek voor zichzelf koopt, krijgt 7,95 korting en een extra exemplaar cadeau. Het tweede exemplaar mag zelf gehouden worden, maar ook direct geschonken worden aan een huisarts, leraar, ondernemer, buurtgenoot of zorgverlener. Dit levert een zinvol, fijn decembergevoel voor de schenker. En omdat weeskinderen hierdoor minder vaak onhandige, vaak pijnlijke opmerkingen krijgen. En voor degene die het boek ontvangt, is het fijn te weten hoe om te gaan met deze jongeren. 

Het boek helpt bij ongemakkelijke vragen als...
- Hoe kan ik beter omgaan met een weeskind tijdens bijzondere dagen?
- Wat hebben weeskinderen in essentie nodig?
- Hoe kunnen scholen passende(er) reageren op het overlijden van ouders van leerlingen?
- Zouden we iets in onze stad moeten veranderen ten bate van weeskinderen?

Het boek heeft al voor de overheid (in binnen en buitenland) en veel organisaties het verschil gemaakt en was ook de aanleiding voor een TEDxtalk. Maar de menselijke maat is cruciaal. Het boek is te bestellen voor 10 euro, plus de verzendkosten. Een tweede exemplaar wordt er gratis bij geleverd. De actie loopt tot dinsdag 16 december 12.00 uur, in verband met verzendtijden van PostNL.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant