De Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam levert gegarandeerd spannende wedstrijden op met regionale en nationale selecties. (Foto: Winanda van Zwammen/korfbalfoto.nl)
De Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam levert gegarandeerd spannende wedstrijden op met regionale en nationale selecties. (Foto: Winanda van Zwammen/korfbalfoto.nl) Foto: Emile Hilgers

Korfbal challenge met ‘de besten’

Algemeen 437 keer gelezen

Rotterdam - Topsportcentrum Rotterdam staat van 27 tot en met 30 december volledig in het teken van de 17e Korfbal Challenge. Het avondprogramma kent een ijzersterk deelnemersveld met de Korfbal Leaguefinalisten TOP/SolarCompleet en Blauw-Wit, België, China, Chinees Taipei, en TeamNL Korfbal. Daarnaast zijn er oefeninterlands met onder andere Jong Oranje, een talententoernooi voor U13, U15, U17 en U19, en de Axitraxi Kids Experience voor de jeugd.

Dit jaar heeft het evenement als thema: Blijvend de Beste. “Dat verwijst naar een van de doelstellingen van ons Jaarplan 2018+”, legt KNKV-eventmanager Eric Geijtenbeek uit. “Met TeamNL Korfbal zijn we de beste van de wereld en dat willen we blijven! De Korfbal League is de beste competitie van de wereld, de Korfbal Leaguefinale het best bezochte indoor zaalevent van Nederland, de Regionale Talentencentra en de diverse nationale jeugdteams zorgen voor een goede talentontwikkeling. Op de Korfbal Challenge bieden we de twee beste clubs en de drie beste landen van de wereld, maar ook alle talenten een podium.”

“Daarnaast worden op de Korfbal Challenge sinds jaar en dag nieuwe spelregels uitgeprobeerd”, aldus Geijtenbeek. “De invoering van bijvoorbeeld de kunststof korf, de schotklok, en 2x25 minuten zuivere speeltijd zijn - in samenspraak met de IKF - tot stand gekomen bij de Korfbal Challenge. We introduceren dit jaar ook een app: korfbal.event, waarmee publiek onder meer kan stemmen voor de speler van de wedstrijd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant