Afbeelding

Museum of Dogs sluit volgende week de deuren

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 6 januari 2018 sluit het tijdelijke Museum of Dogs af met een middag vol activiteiten voor honden en hun baasjes in de hal van Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Na een succesvolle kerst- en nieuwjaar periode waarin het pop-up museum honderden theaterbezoekers trok, nadert in de eerste week van het nieuwe jaar het einde.

Naast de Wall of Dogs waar ruim 30 verschillende werken te zien waren van onder meer Simon Schrikker, cursisten van Atelier de Leeuwenhoek, en Karel Kindermans , werd er ook werk van een aantal gerenommeerde fotografen en kunstenaars als Joke Schut, Lotte Pilotte, Clemens Rikken, Robin Utrecht en Rince Jong getoond.  Het Nederlands Fotomuseum leverde een groot aantal historische foto’s terwijl het Belasting en Douanemuseum de portretten van werkende honden en hun baasjes van Monique Nootenboom ter beschikking stelde.

Team Dogparade wil nog één keer knallen in Theater Rotterdam en organiseert op de laatste dag een keur aan activiteiten voor baas en hond in de hal van Theater Rotterdam. Een greep uit de activiteiten: 
*Hondenportretten schilderen
*Gedicht componeren voor je hond op old skool typemachine met dichter Irene Siekman 
*Cartoon workshop DOGTOONZ – o.l.v. Christy de Witt, cartoon artist ?
*Spreekuur door Hondentrainer?Sabine van Biene van Social Canine Club 
*Workshop honden fotograferen olv Monique Nootenboom 
*Wail’s Winkeltje, van hondennagellak tot glitter halsband, alles voor de 
 hond!
?
Afsluiter van de creatieve middag is de vertoning van de film/mockumentary ‘Best in Show’ van Christopher Guest i.s.m. IFFR. De hilarische comedy uit 2000 volgt een groep baasjes en honden tijdens een bittere strijd om de eerste plaats bij een hondenshow. ‘Best in Show’ won zowel de American als British Comedy Award voor grappigste filmcomedy. De afsluiter loopt van 13.00 tot 17.00. De film start om 15.00 uur.
 
Woef Side Story (8+), Romeo en Julia op z’n hondjes, speelt van 19 december t/m 7 januari in Theater Rotterdam en gaat daarna op tournee door het hele land. Aan het eind van de tour speelt Woef Side Story nog een aantal voorstellingen in TR Schouwburg. (11 t/m 15 april)
 

Uit de krant