(Foto: pr)
(Foto: pr)

Een zinderend theateravontuur in Zwembad Charlois

Algemeen 118 keer gelezen

Rotterdam - In een leeg Zwembad Charlois presenteert Lab-Z in samenwerking met het Rotterdamse theatergezelschap LUSU de exclusieve locatievoorstelling ‘Kapot Hard Zwemmen’. Dompel je onder in een zinnenprikkelend theateravontuur waar je zelf onderdeel van uitmaakt. Dwaal door het leegstaande zwembad, de kleedkamers en door de hoofden, struggles en dromen van bewoners uit Rotterdam Zuid. Op 12,13,14 januari in het te slopen pand van Zwembad Charlois bij Zuidplein.


Een voorstelling geïnspireerd door en gemaakt met bewoners op Zuid. Over hún struggles waar zij ‘kapot hard’ van willen vluchten maar waar misschien juist ook iets moois in verscholen ligt. Dwaal door het leegstaande zwembad, de kleedkamers en door de hoofden van de bewoners van Zuid. Met na afloop een welverdiend patatje. Zoals velen dat vroeger deden, moe en voldaan, na een heerlijke dag plonsen. De voorstelling begint in het theatercafé van Theater Zuidplein en duurt in totaal 75 minuten. Het publiek dient ten minste tien minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat de voorstelling op tijd kan starten.

Lab-Z

Lab-Z is de recent gestarte leer/werkplaats van Theater Zuidplein voor jong, divers talent. Er worden voorstellingen gemaakt over grootstedelijke onderwerpen in samenwerking met publiek. Theater Zuidplein wil met Lab-Z meer producties/festivals/evenementen realiseren in samenwerking met en voor een nieuw publiek. Daarnaast doen upcoming theatermakers binnen Lab-Z leer/werkervaring op en vinden zo hun weg naar het theaterpodium of het kunstvakonderwijs. Lab-Z werkt op dit moment onder andere samen met de Rotterdamse makers Dewi Kasmo en Y.M.P. aan diverse voorstellingen.

In de nieuwe voorstelling van Young Stage komen verschillende disciplines samen. Jonge, frisse talenten pakken samen de Nederlandse geschiedenis aan en bekijken deze vanuit diverse invalshoeken. Om het werkelijke geschiedenisverhaal te vertellen moet je álle perspectieven kennen. Er bestaat al lang niet meer één waarheid. Young Stage is onderdeel van Lab-Z en een coproductie van Theater Zuidplein, SKVR en DEGASTEN. Young Stage maakt voorstellingen voor en door jongeren over grootstedelijke thema’s die voornamelijk gespeeld worden op scholen.

Y.M.P
Y.M.P is een spoken word artiest, podium producent en ondernemer. Een markante inspiratiebron voor de maatschappij. Een cultureel ondernemer die commerciële randen op zoekt. Y.M.P is de oprichter van FLOW en staat voor de nieuwe generatie makers. Y.M.P is het kind van zuid en een kind van Hiphop. Geïnspireerd door o.a. 50 Cent en klassieke muziek zijn de cross-overs niet weg te denken als Y.M.P op het toneel staat. Lab-Z biedt diverse mogelijkheden, zowel voor als achter de schermen. Zo kan je je eerste stappen zetten in de theaterwereld, je kan stage lopen, je kan er afstuderen of juist net na je afstuderen je eerste productie maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant