Afbeelding

Reggae in Openluchttheater Afrikaanderwijk.

Algemeen 191 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Zondag 2 september staat het Afrikaanderpark geheel in het teken van Reggae. Cultuurmakelaar Simonkan zal met zijn muzikale crew van Reggae lovers het park in een Jamaicaanse sfeer brengen. Zijn band Zion Grooves is een bekende band uit Zuid en is al tientallen jaren actief en begeleiden zij diverse vocalisten zoals Star David.

Er treedt een keur aan Rasta-artiesten uit heel Rotterdam op waaronder Star David, Jah Bantus band, Blakman Unity, Zion Grooves, DJ Rickxim, Sister Dahn, Heru Asmati, en Mario Krishnasing.

Om 18.00 uur gaat de bekende Rotterdamse vijfmansformatie formatie Equal de middag afsluiten. Het is een Rotterdamse reggae band die bijna 35 jaar bestaat en uit diverse bezettingen heeft bestaan. Zij hebben zowel op de Nederlandse podia zoals Paradiso, De Melkweg, Nighttown als vele Rotterdamse festivals gestaan. Ook hebben zij diverse bekende Jamaicaanse artiesten begeleid of in het voorprogramma gespeeld van onder andere UB 40, Gregory Isaacs, Aswad, Eek a Mouse, en Steel Pulse.

Inspiratie halen zij vanuit hun grote voorgangers en de beslommeringen van het dagelijks leven waarbij een positieve en geweldloze boodschap centraal staan. Leven en laten leven, geniet van elk moment want het is jullie gegund is het motto waar vanuit zij eigen nummers schrijven. Muzikaal halen zij hun invloeden vanuit de Surinaamse, Afrikaanse cultuur met een knipoog naar jazz met reggae als basis. De bezetting van deze speciale Reggaemiddag op Zuid bestaat uit: Drums: Mando, bas en vocals: Cyborn , keybords Premcand en Calvin leadvocals: Woodini.

Verder zullen diverse stands met reggae mercandise het mini reggae festival opfleuren.

Locatie: Afrikaanderpark- Ons theehuis.

Tijd: 14.00-19.00 uur.

De toegang is gratis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant