Afbeelding
Campagnebeeld: Christijn Groeneveld

#PlayUnified-challenge brengt bijzondere (top)sporters bij elkaar

Algemeen 88 keer gelezen

Rotterdam - #PlayUnified is een omvangrijke landelijke social media campagne. Waarin sporters met een verstandelijke beperking hun grootste sportidool in een uitdagende video of foto (fotograaf is oud-schaatser Christijn Groeneveld) uitnodigen voor een echt duel. Het betreft de absolute top van de Nederlandse sportwereld. Die topsporters hebben ook allemaal via (social) media positief gereageerd op de challenge. 


Veertien absolute topsporters - Ireen, Sjinkie, Suzanne, Femke, Joost, Epke, Kjeld, Tess, Anna, Laura, Niek, Maartje, Arjen en Marit - accepteerden tijdens de start van de campagne #PlayUnified begin oktober hun uitdaging van de Special Olympics-atleten! De eerst uitgevoerde challenge (Brian & Marit vs. Suzanne Schulting & Sjinkie Knegt) is, mede dankzij de grote media-aandacht, een hartverwarmende ontmoeting geworden. Tijdens een ‘masterclass’ kregen Brian en Marit schaatstips van Suzanne en Sjinkie. Zij werden op hun beurt geïnspireerd door de sportiviteit en sportbeleving van Brian en Marit. Er zijn inmiddels weer vier challenges aangenomen waaronder die van Joost vs. Marit Bouwmeester, zondag 11 november, 12.00 uur (Stichting Plons Rotterdam).

Het doel van #PlayUnified is even ambitieus als eenvoudig. Het brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk meer met elkaar in contact. Het gaat niet om het winnen maar om het samen sporten en daarmee van elkaar leren. Deze campagne is bedoeld om de Nederlandse sporters en sportclubs daarover te informeren en meer tot elkaar te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant