Groen licht voor drijvend zonnepark Rijnhaven. (Foto: Mothership)
Groen licht voor drijvend zonnepark Rijnhaven. (Foto: Mothership)

Drijvend zonnepark levert energie op voor 285 huishoudens

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - ‘Groen licht voor drijvend zonnepark in de Rijnhaven.’ Dat maakte de gemeente Rotterdam vandaag bekend via een bericht op hun website waarin gesproken wordt van ‘3.770 zonnepanelen die stroom opwekken om 285 huishoudens van schone energie te voorzien’. Omwonenden kunnen er een aandeel in nemen.


Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid en Energietransitie) is enthousiast: ‘Zonne-energie is aan een opmars bezig. We willen meer ruimte bieden voor het opwekken van schone energie in de stad. Ook op onverwachte plekken, zoals op het water.’
Het opwekken van zonne-energie is een van de speerpunten in de plannen die het stadsbestuur heeft voor de energietransitie. Met de inzet op schone energie en energiebesparing moet de uitstoot van CO2 in 2030 met ten minste 49% zijn gereduceerd. De komst van het drijvend zonnepark is een van de projecten die daaraan moet bijdragen. BV Sunny Site Up bestaat uit een samenwerking van Mothership, Greenchoice en Texel4Trading.
De verwachting is dat het drijvende zonnepark eind 2019 gereed is. Begin 2019 zal het ontwerp gepresenteerd. Omwonenden kunnen via de postcoderoosregeling ook een aandeel nemen in een of meerdere zonnepanelen van het drijvende zonnepark.

Lees het hele bericht hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant