Winnaar Maestro vorige show
Winnaar Maestro vorige show

Theaterwedstrijd in de Banier, er kan er maar één de winnaar zijn...

Algemeen 149 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Bij een wedstrijd denk je waarschijnlijk aan sportzalen, zwetende sporters en schreeuwende coaches. Zaterdag 11 mei vindt er echter een wedstrijd plaats in het theater van de Nieuwe Banier. Op het toneel zullen improvisatie spelers de strijd met elkaar aangaan. Hoe dat precies zit?

Bij improvisatie theater worden er scenes gespeeld die ter plekke bedacht worden. Geen script of vaste teksten. De spelers weten van te voren niet wat zij gaan uitspelen.

De spelers van improvisatie theater groep 'de Buren van Marlies' trainen wekelijks op deze vorm van theater. Zaterdag 11 mei spelen zij de voorstelling Maestro Impro. Hierbij strijden de spelers individueel voor de gunst van het publiek. De aanwezige regisseurs beslissen ter plekke welke spelers met elkaar in een scene terecht komen, en geven een spelsuggestie mee. Daarna volgt een geïmproviseerde scene, mooi, ludiek, spannend of muzikaal, het kan alle kanten op. Na de scene volgt het wedstrijd element, waarbij het publiek mag beslissen. Hoeveel punten krijgen de spelers van deze scene? Niet genoeg punten? Dan val je uit de wedstrijd en kom je zonder pardon op de tribune terecht. En zo blijft er aan het einde van de avond 1 speler over die de meeste punten heeft, en zich tot maestro van de avond mag kronen.

Benieuwd naar dit sportieve theatrale spektakel? Zaterdag 11 mei in de Nieuwe Banier, Banierstraat 1 in Rotterdam. De voorstelling begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 open. Je betaalt een tientje voor een kaartje, inclusief consumptie. Reserveren is aan te raden en kan via www.deburenvanmarlies.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant