Foto: Wikifrits / Wikimedia Commons
Foto: Wikifrits / Wikimedia Commons Foto: Wikifrits / Wikimedia Commons

Een eeuw oud alweer? Gefeliciteerd Lyceum Rotterdam!

Algemeen 1.028 keer gelezen

Rotterdam - Het Lyceum Rotterdam aan de Beukelsdijk bestaat 100 jaar! Oud-leerling Fred Rohde vind het niet kunnen om dat jubileum ongemerkt voorbij te laten gaan. Daarom namens Fred aan de school, alle (oud-)leerlingen en (oud-)medewerkers: gefeliciteerd!

“Inmiddels zijn er in die honderd jaar duizenden Rotterdammers bij de school betrokken geweest, als leidinggevende, docent, medewerker of als leerling, zoals ik. Dit kan toch niet zonder enige aandacht voorbijgaan. Iemand moet het vuurtje met een vonk beginnen”, aldus Rohde.

Ooit begonnen als de R.K. Hoogere Burger School werd de school omgedoopt tot St. Franciscuscollege en later tot het Citycollege St. Franciscus. Na een fusie met Het Lyceum voor Beeldende Vorming in 2014 werd de naam uiteindelijk Het Lyceum Rotterdam.

Oud-leerling Sjaak van der Velden herinnert zich de viering van het vijftigjarig bestaan van de school nog. Hij schrijft op Facebook: “In 1969 zat ik ook op die school en ze bestond toen een halve eeuw. We kregen daarom allemaal een boekje over de geschiedenis die begon in 1919.”

Rohde en Van der Velden vinden het jammer dat het lyceum geen ruchtbaarheid geeft aan het jubileum. Daar kwam Van der Velden achter in een mailwisseling met de school. Wel was er voor de zomervakantie een feestje voor de leerlingen van Het Lyceum Rotterdam ter ere van het vijfjarig bestaan van de school onder de huidige naam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant