Afbeelding
Foto:

Kees Verhaar presenteert eerste solo-album ‘Een mooie dag’

Algemeen 32 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via ‘Schrijf mee’ op onze site een bericht met foto plaatsen!

Kees Verhaar heeft voor het eerst een solo-album uitgebracht. De titel is ‘Een mooie dag’ en de plaat bevat twintig luisterliedjes voor jong en oud. Vanaf vandaag is het album verkrijgbaar op vinyl en te beluisteren op de digitale platforms!

Kees Verhaar is oprichter van Kinderkoor Prettig Weekend, muziekleraar en ontvanger van de Erasmus Speld uit handen van burgemeester Aboutaleb. Na een korte pauze begon Kees in 2019 met het wekelijks maken van tekstvideo’s voor de Prettig Weekend liedjes en al snel werden er ook nieuwe liedjes opgenomen. Het plan om een langspeelplaat op te nemen ontstond toen bekend werd dat Kees opa zou worden.

Samen met producer/arrangeur Mark Snijders (van onder andere de Hermes House Band) is de LP in 2020 opgenomen. Hoewel de LP geschreven is voor kleindochter Rosa, is de muziek ook voor andere kinderen en volwassenen een feest om naar te luisteren. In twintig korte liedjes worden alledaagse dingen bezongen: de vier seizoenen, het kerstfeest, schoenen, de speeltuin en diverse huisdieren komen voorbij. De nummers zijn gearrengeerd op een manier die toegankelijk, maar zeker niet kinderachtig is. 

De LP is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar op vinyl bij Boekhandel Amesz en De Kleine Kapitein in Rotterdam en bij Slijterij Poot in Rotterdam Schiebroek. “Kees’ generatie, de opa’s en oma’s van nu, zijn opgegroeid met platen. Die zijn veel dierbaarder dan wat de vluchtige streamingdiensten bieden.” Is de mening van producer Mark Snijders. “Voor de mensen zonder platenspeler is alles online te beluisteren, maar een platenspeler met een LP van Kees is natuurlijk het mooiste Kerstcadeau!” 

Uit de krant