Afbeelding
Foto: Boelens de Gruyter

Kantoorgebouw De Ster wordt omgebouwd tot woontoren

Algemeen 122 keer gelezen

Rotterdam - Begin volgend jaar start de herontwikkeling van gebouw De Ster aan de Schorpioenstraat bij Station Rotterdam Alexander. Het kantoorpand moet plaats gaan bieden aan ongeveer 160 woningen en krijgt een aantal voorzieningen in de plint.

De herontwikkeling van De Ster is het eerste grootschalige project in de buurt van het station. Het bestaande gebouw blijft behouden en wordt getransformeerd naar een duurzame woontoren. De bestaande gevel ondergaat een forse ingreep, waardoor ruimte gecreëerd wordt voor balkons voor de bewoners en waardoor het gebouw een moderne uitstraling krijgt. In totaal levert de herontwikkeling, als deze aan het eind van de zomer van 2022 afgerond is, 15.000 vierkante meter nieuwe woonruimte op en 1000 vierkante meter voorzieningen op de begane grond, die een flinke impuls geven aan het gebied.

“Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de positieve ontwikkeling van deze Rotterdamse wijk”, aldus Maarten de Gruyter van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter. “Bovendien dragen we hiermee bij aan het verkleinen van het woningtekort.”

“Het gebouw heeft reeds geruime tijd uitstekend dienst gedaan als kantoorgebouw”, zegt Rick Verstappen, Head of Asset Management van Profound Asset Management. “Gezien de grootschalige gebiedsontwikkelingen in Rotterdam Alexander kiezen wij ervoor het gebouw te transformeren naar een woongebouw. Met deze omvangrijke investering creëren we een toekomstbestendig gebouw dat voorziet in de actuele vraag naar woningen.”

Uit de krant