Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta pakt drie punten in Schiedam

Sport 193 keer gelezen

HBSS heeft de wedstrijd tegen Sparta met 1-4 verloren. Voor de formatie van Ron Luijten, Erkan Kocaman en Mathew van Kampen scoorde Jim van Oeveren, Jordi de Zwart 2x en Edinho Pique.

Op het gezellig drukke terrein van HBSS (ruim 125 toeschouwers waaronder veel Sparta supporters) nam R.V.&A.V. Sparta al snel de wedstrijd in handen. Binnen het half uur noteerde Sparta vijf kansen via Wesley van den Dries, Ibo Ozbilek, opnieuw Wesley en Jim van Oeveren.

Het dichtst bij een doelpunt was Jordi de Zwart die na 23 minuten spelen zijn kopbal buiten bereik van de keeper op de paal zag eindigen.

In de 31e minuut zag een speler van HBSS hun eerste schot van de dag ruimschoots naast het doel verdwijnen. In de volgende aanval werd Jordi de Zwart onregelementair gestopt in het strafschopgebied maar schiedsrechter Van der Born verzuimde de R.V.&A.V. Sparta deze penalty te geven.

Niet veel later ging de bal toch op de stip na een overtreding op Wesley van den Dries. Het was voor aanvoerder Jim van Oeveren nu een koud kunstje om de 0-1 op het digitale scorebord te zetten. Een verdiende voorsprong waarmee HBSS met het nodige kunst en vliegwerk de rust haalde. Kort voor rust kregen de goed spelende voorwaartsen Wesley (foto) en Jordi nog kansen op een doelpunt.

De tweede ging door waar de eerste helft was gestopt. Jordi de Zwart zag na twee minuten zijn kopbal op de lat eindigen maar tegen zijn volgende kopbal bleek de uitgespeelde verdediging van HBSS niet bestand, 0-2.

Vier minuten later in de 51e minuut stond het pardoes 0-3 na goed doorjagen van Jordi. Hiermee was de wedstrijd gespeeld omdat HBSS er hierna helemaal niet meer in geloofde. De laatste veertig minuten werden zoals het mooi heet gespeeld voor de statistieken.

HBSS probeerde het af en toe nog met fysieke kracht maar daar bleken de spelers van Sparta niet van onder de indruk. Ibo ozbilek en Wesley van den Dries waren nog enkele malen gevaarlijk maar zij kwamen beide niet tot scoren in deze wedstrijd.

De 1-3 van HBSS uit een hoekschop en de 1-4 van Edinho Pique in de 89e minuut maakte de aantekeningen compleet. Zo floot de scheidsrechter na een minuut blessuretijd af en kon Sparta weer drie verdiende punten toevoegen aan het tussentijdse totaal van het seizoen 2016-2017.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Nathaniel Meyer, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Pieter Hofman, Danny Langstraat, Allon Coomans, Edinho Pique, Ibo Ozbilek, Martijn Leenderts (82e David Booms), Jordi de Zwart, Wesley van den Dries.

Volgende week speelt R.V.&A.V. Sparta thuis tegen Excelsior. Deze wedstrijd op Sportpark RMC Nieuw Terbregge begint omstreeks 14.30 uur.