Afbeelding

Rugby Rotterdam op drempel van ereklasse

Sport 58 keer gelezen

Rotterdam - Er moeten nog een paar wedstrijden in de competitie worden gespeeld maar het 1e team van de Rotterdamse Rugby Club is al zeker van het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Het team van rugbycoach Istvan Gyori staat in de 1e klasse met ruime voorsprong op de 2e plaats en die plek staat garant voor nacompetitie. Bij winst promoveert RRC-1 naar de ereklasse. Mocht dat gebeuren dan gaat de vlag uit op sportpark Duivesteyn in Hillegersberg. Maar promotie of niet, een eventueel feestje wordt overschaduwd door accommodatiezorgen.

De Rotterdamse Rugby Club is uitgegroeid tot de op vier na grootste rugbyvereniging in Nederland en de tweede grootste in aantal jeugdleden. Maar deze ontwikkeling heeft ook een keerzijde. Er is te weinig veldruimte en het clubhuis is veel te klein en ver over de uiterste houdbaarheidsdatum.

RRC is sinds maart 2015 in de slag met de gemeente over de locatie en accommodatie. Hoewel rugby zich mag verheugen in groeiende belangstelling, lijkt de Rotterdamse gemeenteraad (nog) niet doordrongen van het feit dat deze sport inmiddels serieus genomen moet worden. Gesprekken om tot een aanvaardbare oplossing te komen haalden tot nog toe weinig uit. Het voormalige voetbalcomplex Noorderbocht bij de Gordelweg is weliswaar, dankzij RRC, behouden gebleven voor de sport, maar het is de club niet gegund deze locatie in gebruik te nemen. En de kans op een verhuizing naar het voormalig voetbalcomplex aan de Overschiese Kleiweg is uiterst klein, zo niet nul.

RRC wil- lees moet - investeren in een nieuw clubhuis, maar de gemeente zou dan moeten investeren in nieuwe velden. Vorig jaar heeft de gemeente 11 verenigingen genomineerd voor subsidie. RRC is niet gekozen voor de top 4, maar overgebleven als 1 van de 7 verenigingen die meedingt naar wat er aan subsidie overblijft. Een nieuw veldplan vergt toch gauw een paar ton en de dringend noodzakelijke vernieuwing van het clubhuis gaat ook in de papieren lopen.

Op 29 maart gaat het bestuur van RRC aandacht vragen voor de problemen en een actieplan overhandigen aan de commissie zorg, onderwijs, cultuur en sport van het gemeentebestuur. Dat gebeurt om 13.45 uur op de stoep van het stadhuis aan de Coolsingel, voorafgaande aan de vergadering van genoemde commissie.

Uit de krant