Afbeelding

Ingezonden: ‘Mijn Maastunnel’

Ingezonden 11 keer gelezen

Rotterdam - De heer Schol werkte vanaf 1961 tot en met 1999 in de Maastunnel. Hij wil dit in de week dat de tunnel 75 jaar bestaat graag delen met de lezers van De Havenloods en stuurt dit ingezonden bericht, met prachtige foto’s!

1. Wat voor band had ik met de Maastunnel?

Vanaf 1959 tot 1999 hebben mijn vader (tot 1980) en ik voor de Gemeentewerken Rotterdam bouwkundig onderhoudswerk in de Maastunnel uitgevoerd in zowel dag- als nachturen waren wij altijd beschikbaar. We voerden werkzaamheden uit in de autobuizen, rijwieltunnel, voetgangerstunnel, ventilatiekanalen boven en onder de tunnels en reparatie van de ventilatiekanalen tot op 35 m. hoogte.

2.Waarom is de Maastunnel zo bijzonder?

De tunnel was zo bijzonder voor ons omdat wij hem hebben leren kennen tot in alle hoeken en gaten en we wisten altijd wat en wanneer er weer werkzaamheden waren. Het contact met onze opdrachtgever was in de jaren gegroeid en we wisten wat we aan elkaar hadden en daardoor was het onderhoud van de MAASTUNNNEL een stuk zekerheid voor ons bedrijf.

3. Renoveren en restaureren?

Ik zou zonder meer zeggen renoveren en restaureren omdat deze tunnel een stuk geschiedenis van Rotterdam is, de eerste echte Nederlandse tunnel. In de jaren dat wij er onderhoud aan hebben uitgevoerd hebben we in overleg met de opdrachtgever altijd zoveel mogelijk alles in stand gehouden. Zoals wij reeds in 1968 de groene granietvloeren van de Roltrapgebouwen hebben hersteld en in de jaren de bruine grote tegels van de roltrapgebouwen en ventilatiegebouwen hersteld

4. Wat toe te voegen?

Ik wens een ieder die werkt aan de renovatie en restauratie een zelfde stuk trots toe als dat ik als Rotterdammer heb gehad om aan de Maastunnel te werken. Door het werk aan de Maastunnel zijn in die tijd onze werkzaamheden uitgegroeid voor niet alleen de Maastunnel maar ook de overige tunnels, bruggen en metro in Rotterdam.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant