Afbeelding

Early Bird-tickets Museumnacht010 nu verkrijgbaar!

Cultuur 7 keer gelezen

De online ticketverkoop van Museumnacht010 is gestart! Bezoekers die er vroeg bij zijn, krijgen vijf euro korting op hun passe-partout (€12,50 i.p.v. €17,50). Met dat ticket krijg je op zaterdag 4 maart 2017 van 20:00 tot 01:00 uur toegang tot ruim 40 locaties door heel Rotterdam. Met dit jaar meer dan 10 nieuwe deelnemers met speciaal programma: van haka-dans en schaken met levende stukken tot verkleden als je favoriete stripheld en oog in oog staan met beroemde surrealisten. Check www.museumnacht010.nl en bemachtig een Early Bird-ticket!

Tijdens Museumnacht010 zie je de mooiste tentoonstellingen, unieke collecties, te gekke projecten en bizarre performances bij musea en culturele instellingen door de hele stad. Samen gooien ze hun deuren open, zodat je in één avond kennis kan maken met het rijke aanbod aan kunst en cultuur in Rotterdam en uitgebreid kan rondneuzen op nieuwe plekken. Met een speciaal programma zorgen de deelnemers voor een uniek feestje, waarbij je ook meteen je kunst- en cultuurkennis kunt bijschaven.

Tipje van de sluier

Het volledige programma is op www.museumnacht010.nl te bekijken en belooft ook deze editie veel goeds voor een breed publiek: Huis Sonneveld verandert in een huisopera met spannende soundtracks, waar bezoekers zich als ware acteurs doorheen bewegen. In TENT is Roodkapje te gast en proberen performers te ontsnappen uit een bizarre kooi van schuim. Bij Kunsthal Rotterdam draait het allemaal om REALITY: schilder er een levensecht gebakken ei, dans in de Virtual Disco en bekijk hyperrealistische schilderkunst in de tentoonstelling: Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst. In het kader van de nieuwe tentoonstelling KLIM!, kun je bij het Mariniersmuseum met echte mariniers tot ongekende hoogtes klimmen en in één avond leren boulderen als een pro. Of ga naar Zuid waar nachtegaaltjes kunnen meedoen aan een Eurovisie-karaoke bij het Nederlands Fotomuseum.

Nieuw dit jaar zijn o.a. het Strips! Museum voor het beeldverhaal waar je verkleed als je favoriete stripheld op de foto kan gaan met levensgrote illustraties, het Dutch Pinball Museum op Katendrecht waar je aan je highscore kan werken en het Schaakstukkenmuseum, waar de Koningin en Toren tot leven komen.

Programma per wijk

Deze editie breidt het Museumnacht010-gebied zich flink uit – tot aan Katendrecht, Noord en het Hoogkwartier – en is het programma handig per wijk ingedeeld. Zo hoef je niet per se je route strategisch uit te stippelen, maar kun je ook ter plekke bekijken welke programma’s er allemaal in de buurt zijn. De meeste locaties bereik je gemakkelijk gewoon lopend of per fiets, maar natuurlijk is er ook speciaal Museumnachtvervoer om je naar iets verdere oorden te brengen. Je passe-partout geldt hiervoor als je vervoersbewijs.

Houd de website in de gaten voor het laatste programmanieuws!

Beeld: Aad Hoogendoorn

Uit de krant