Afbeelding

Rotterdam viert op kleurrijke wijze lentefeest Holi in het Zuiderpark

Cultuur 124 keer gelezen

Rotterdam - Holi is het officiële startsein voor alle Hindoestanen wereldwijd dat de lente begint. Op 12 maart is het weer zover. Dit kleurrijke feest zal wederom in het Zuiderpark te Charlois gevierd worden.

Belangrijke weetjes:
- Gratis entree voor iedereen
- 6 GROTE Poeder Kanonnen
- Holi Optocht met live band op truck
- Bollywood Dansoptredens
- Honderden kilo’s aan poeder de lucht in!
- Lekker eten, saté, verse Bara etc.
- Beste Line-up en goed muziek
- Stormbaan en springkussens voor kids
- Ouderenzorg tent met chautaal
- De nieuwste poedergadgets
- Veel Gezelligheid!
- Heel veel media, je komt op TV!


Holi is een feest voor iedereen, ongeacht ras, kleur of cultuur. Het is een feest dat de sociale barrières doorbreekt, op een vrolijke en kleurrijke wijze een brug bouwt naar alle mensen toe. Zowel binnen familieverband als daarbuiten, zowel binnen de eigen cultuur als daarbuiten. Dit jaar heeft stichting APNA gekozen voor een grootste viering. Er zal een Holi-Optocht door Charlois plaats vinden, met aansluitend een groot feest in het Zuiderpark. De coördinatie van de Holi viering ligt al ruim 17 jaar in handen van stichting APNA, de overkoepelende Hindoestaanse stichting in het Rotterdam Rijnmond gebied.


Voorafgaand aan het Holi-Feest vindt er een Holi-Verbranding plaats op zaterdag 11 maart. Plaats: Spartapark oost, vlakbij het welbekende Radio station AmorFM Optredens van: APNA Dosti Ramayan Samaaj, Sri Saraswatie Basisschool en Formations. Tijd: 17.00 - 21.00 uur.

De spetterende Holi- Optocht en het Holi-Feest zal plaatsvinden op zondag 12 maart. Holi-Optocht met parade start om 16.00 uur met aansluitend het Holi-Feest. Plaats: Zuiderpark, vlakbij AHOY (Metrostation Zuidplein) Line Up: F1rstman, Dewindersingh, Kishen Bholasing, Nexttime, New Eagles DJ Prako en MC Badmann, DJ Explosion en BlackD, DJ Wizard, Virgilvurr en GBM, Desi Steps en Just Dance en Chautaal verzorgd door APNA Dosti Ramayan Samaaj Tijd: 16.00 - 21.00 uur. Meer informatie op www.holirotterdam.nl.

Uit de krant