Muurschildering van Nina Valkhoff in de Zaagmolenstraat.
Muurschildering van Nina Valkhoff in de Zaagmolenstraat.

Drie bijzondere muurschilderingen die Rotterdam mooier maken

Algemeen 1.367 keer gelezen

Rotterdam - We werden via Instagram door @murals010 getagd bij foto’s van muurschilderingen die Rotterdam mooier maken. Uit de Zaagmolenstraat, van de parkeerplaats bij Diergaarde Blijdorp en van Keilewerf 2.

Lees verder onder de foto.

Nina Valkhoff vrolijkte al eerder een complex in de Zaagmolenstraat in het Oude Noorden op. Dat viel zo in de smaak dat ze ook gevraagd werd voor een trappenhuis even verderop. Zoals vaker schilderde Valkhoff dieren, in dit geval een roodborstje, een hert en een ooievaar. Nina Valkhoff was eerder dit jaar Rotterdammer van de Week bij De Havenloods.

Lees verder onder de foto.

Ivonne van den Nieuwendijk beschilderde een elektriciteitshuisje op de parkeerplaats van Diergaarde Blijdorp. Als het hier op drukke dagen vol staat met geparkeerde auto’s zorgen de vijver met planten en vlinders voor een mooi contrast met al dat blik.

Lees verder onder de foto.

Antoine Monod de Froidville maakt deel uit van de Herenplaats, waar mensen met een beperking kunst maken. Je ziet hem afgebeeld op de muur van Keilewerf 2 (het gedeelte van de Keilewerf dat niet door brand werd verwoest) terwijl hij aan het werk is. De uitvoering van deze muurschildering was in handen van Marijn Gronert (Painture Collective). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant