Al veel 60-plussers waagden de stap en droegen hun steentje bij aan meer dan twintig voorstellingen. Foto: pr
Al veel 60-plussers waagden de stap en droegen hun steentje bij aan meer dan twintig voorstellingen. Foto: pr

Theaterwerkplaats Ouwe Rotten viert 10e verjaardag in ’t Kapelletje

Algemeen 845 keer gelezen

Rotterdam - Theaterwerkplaats Ouwe Rotten bestaat op 23 mei 10 jaar. Op 23 mei 2014 ging de eerste voorstelling van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten (TOR) in première in Theater ’t Kapelletje.

ln ‘Op Eigen Benen’ vertelden elf 60-plussers over afhankelijke en onafhankelijke momenten in hun leven, over de wens zelfstandig te zijn en over hun dromen. 

De Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten werd opgericht door regisseur/artistiek leider Mariëlle van de Griendt en schrijver/zakelijk leider Willy Hilverda. Doel was en is ouderen uit te dagen hun theatertalenten te ontdekken, verder te ontwikkelen en te laten zien op het podium. 

Lees verder onder foto >

Foto: pr

Daarin zijn ze geslaagd, want al veel 60-plussers waagden de stap en droegen hun steentje bij aan meer dan twintig voorstellingen. 

De voorstellingen worden altijd samen met de spelers gemaakt, zij dragen thema’s aan, schrijven teksten en verzinnen al improviserend scènes. Zo zijn er bijvoorbeeld voorstellingen gemaakt over de kunst van het ouder worden, over een woongroep voor ouderen en over het pionieren in de nieuwe wijken in Prins Alexander. 

Foto: pr

Momenteel werkt de theaterwerkplaats aan de voorstelling ‘Makandra’ (in het kader van het slavernij- en koloniaal verleden), aan ‘Passies in de Polder’, over bijzondere hobby’s (in het kader van Maak Mee in je Wijk Prins Alexander) en wordt in De Banier het project Podium Ouwe Rotten uitgevoerd. 

In Podium Ouwe Rotten kunnen ouderen gratis workshops en cursussen volgen op het gebied van de podiumkunsten en zijn ze eens per maand welkom bij de Zondagmiddagsoos, een gezellige culturele middag.
De voorstellingen van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten zijn te zien in theaters, zoals Theater Zuidplein, Theater ’t Kapelletje en het Isala Theater en in Huizen van de Wijk in diverse Rotterdamse wijken.

Binnenkort is een film te zien over tien jaar Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten waarin de nadruk ligt op de unieke werkwijze die leidt tot voorstellingen waarin de belevingswereld en de creativiteit van ouderen centraal staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant