Erasmus Universiteit Rotterdam bestaat 110 jaar en wil dit graag vieren met de Rotterdammer en de stad. Daarom trekt Erasmus de wijken in voor stadsgesprekken. Foto: Paul Hermans Fotografie
Erasmus Universiteit Rotterdam bestaat 110 jaar en wil dit graag vieren met de Rotterdammer en de stad. Daarom trekt Erasmus de wijken in voor stadsgesprekken. Foto: Paul Hermans Fotografie

Erasmus Universiteit gaat in gesprek met Rotterdammers tijdens 40 stadscolleges in wijkhubs

Algemeen 510 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens het Leven Lang Leren Festival, van maandag 13 t/m zaterdag 18 mei 2024, vinden op zo’n 40 locaties in Rotterdam stadscolleges plaats. Hierin gaan wetenschappers in gesprek met burgers over een onderwerp dat bij hen speelt. Ook de traditionele Rotterdamlezing, dit jaar door prof.dr. Tine De Moor over burgercollectieven, is hier onderdeel van.

Ter gelegenheid van de 110e verjaardag van de Erasmus Universiteit Rotterdam trekken haar wetenschappers de wijken in. Er staan meer dan 40 stadscolleges in wijkhubs op de planning. 

De onderwerpen zijn afgestemd met de wijkmanagers, om zo aan te sluiten op de behoeften van de bewoners, en lopen daarom sterk uiteen. Een selectie:

  • Prettig oud worden in je eigen buurt (Beverwaard)
  • Arbeidsmigratie en samenleven in Rotterdamse wijken (Carnisse)
  • Hoe voorkom je een burn-out? (Hillegersberg)
  • Je bent niet gek of ‘hormonaal’: laten we mythen over menstruatie (en een seksistische samenleving) doorbreken (Afrikaanderwijk)
  • Hoe houden we de zorg toegankelijk? (Schiebroek)
  • Gentrificatie in Katendrecht (Katendrecht)
  • Digitale weerbaarheid vergroten bij kinderen (Feijenoord en Crooswijk)


Rotterdamlezing

Het Leven Lang Leren Festival is nieuw, maar de Rotterdamlezing is dat niet. Voor de 20e keer zal een van onze wetenschappers Rotterdammers bijpraten over een actueel thema dat speelt in de stad. Dit jaar is dat burgercollectieven.

Prof.dr. Tine De Moor is hoogleraar Sociale Ondernemingen en Instituties voor Collectieve Actie en initiatiefnemer van CollectieveKracht (kennisuitwisselingsplatform voor burgerinitiatieven). Met Rotterdamse voorbeelden zal ze inwoners van onze stad laten zien hoeveel je kunt bereiken als je de krachten bundelt. Wetenschappelijke kennis kan burgerinitiatieven ondersteunen om meer te bereiken in de eigen omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant