Mallegat? Of toch liever Feijenoord of Springbok? Foto: Sportbedrijf Rotterdam
Mallegat? Of toch liever Feijenoord of Springbok? Foto: Sportbedrijf Rotterdam

Hoe moet het nieuwe sportcentrum op Zuid heten? Mallegat, Feijenoord of Springbok?

Algemeen 2.088 keer gelezen

Rotterdam - Het nieuwe sportcentrum aan de Laan op Zuid zoekt een naam. En die naam mogen we met z’n allen kiezen. Er zijn drie opties: Sportcentrum ’t Mallegat, Sportcentrum Feijenoord en Sportcentrum De Springbok. Iedereen mag een stem op één van deze drie uitbrengen.

Het nieuwe sport– en zwemcentrum aan de Laan op Zuid gaat in 2023 open. De kosten voor dit ‘Huis op Zuid’ bedragen 33 miljoen euro. Naast het sportcentrum komt een woontoren met 100 appartementen in het middensegment.

Maar hoe moet het sportcentrum gaan heten? Dat mogen de omwonenden bepalen. De keuzemogelijkheden zijn: Sportcentrum ’t Mallegat, Sportcentrum Feijenoord en Sportcentrum De Springbok.

Het Mallegat was van 1922 tot 1962 een drijvend zwembad in de Nieuwe Maas op de plek waar je nu nog het Mallegatpark vindt. De naam Feijenoord komt natuurlijk van het gebied Feijenoord waar de Laan op Zuid in ligt. De springbok is het nationale dier van Zuid-Afrika, waar veel straten in de naastgelegen Afrikaanderwijk naar vernoemd zijn.

Heb je een voorkeur voor één van deze namen? Je kunt stemmen op de website van Sportbedrijf Rotterdam!

Uit de krant