Foto: Joyce de Vries
Foto: Joyce de Vries

Floating Pasar langs de Leuvehaven om het leven te vieren

Algemeen 2.103 keer gelezen

Rotterdam - Op 15 augustus staat onze stad traditioneel stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië en herdenken we de slachtoffers in voormalig Nederlands-Indië. Naast herdenken gaan we dit jaar ook het leven vieren, met de Floating Pasar op de kade van Maritiem Museum Rotterdam aan de Leuvehaven.

Net als vorige jaren organiseren is er eerst van 11.00 tot 12.00 uur een herdenking op de Boompjes bij de Vlaggenparade. Sprekers zijn locoburgemeester Said Kasmi, directeur van het Moluks Historisch Museum Henry Timisela en er is muziek van Esmay Usmany.

Daarna is de Floating Pasar. Aan de kade van het Maritiem Museum. Van 15.00 tot 22.00 uur zijn er onder meer muzikale optredens van zangeres Dewi Pechler en haar dochter, een kinderprogramma, de opening van een foto-expo van Joyce de Vries genaamd ‘Spekkoekfamiles’, vertoningen van de documentaire Indisch Zwijgen inclusief nagesprek met mederegisseur Sven Peetoom en natuurlijk eten. De Floating Pasar is gratis toegankelijk. 

Uit de krant