Het stadhuis van Rotterdam. het nieuwe college mag even op het bordes staan, maar daarna vooral op de stoep van gewone Rotterdammers. Foto: Iris van den Broek
Het stadhuis van Rotterdam. het nieuwe college mag even op het bordes staan, maar daarna vooral op de stoep van gewone Rotterdammers. Foto: Iris van den Broek

Nieuwe college Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en Denk: ‘Minder vergaderen en meer doen’

Algemeen 1.071 keer gelezen

Rotterdam -  Op vrijdag 10 juni presenteerden Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en Denk hun coalitieakkoord in de CultuurWerkplaats Tarwewijk. De coalitiepartners slaan de handen in een voor één Stad. De komende vier jaar ligt de focus op de uitvoering. Resultaatgericht en dichtbij de Rotterdammers. 

Schouder aan schouder voor een veilige, schone en groene stad. Voor de bouw van veel betaalbare woningen en voor de aanpak van de energietransitie. Voor het bieden van kansen aan alle Rotterdammers. Voor het bestrijden van armoede en schuldenproblematiek, voor het tegengaan van racisme en discriminatie en nog veel meer. De komende vier jaar wordt er minder vergaderd en meer gedaan.

Het coalitieakkoord is een mix van maatregelen, ideeën en acties die soms de ene partij meer aanspreken dan de andere partij. Dat is logisch. In Nederland en in een internationale stad als Rotterdam leven we niet alleen samen, we besturen ook samen. Met oog voor elkaars belangen, zorgen en prioriteiten.

Komende vier jaar
De komende vier jaar praten we minder over de menselijke maat, maar doen we het gewoon, aldus de coalitiepartners. Niet meer doorverwijzen naar een andere afdeling, maar verder helpen met daadkracht en creativiteit. Diezelfde daadkracht waarmee de stad, net als met haar haven en architectuur, in binnen- en buitenland bekend is geworden. Dit moet het vertrouwen in overheid, bestuur en politiek de komende jaren vergroten. Wat nodig is gezien de lage opkomst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuw college
Het nieuwe college van burgemeester en wethouders moet daarin vooropgaan. Met Rotterdammers praten over hoe het gaat en wat de gemeente beter zou kunnen doen. Met andere woorden: het nieuwe college mag even op het bordes staan, maar daarna vooral op de stoep van gewone Rotterdammers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant