Foto: Suzan de Winter/Vogelklas Karel Schot
Foto: Suzan de Winter/Vogelklas Karel Schot

Slechtvalkje tuimelt vijftig meter uit gammel kraaiennest en overleeft het, nu is hij weer herenigd met zijn familie

Algemeen 389 keer gelezen

Rotterdam - Zo’n vijftig meter tuimelde deze kleine slechtvalk uit een hoogspanningsmast naar beneden. En hij overleefde het! Gisteren is het vogeltje met ouders en broertje herenigd.

Lees verder onder de foto:

De ouders van deze jonge slechtvalk hadden een al wat gammel kraaiennest uitgekozen als liefdesnestje. Een deel van dat nest was niet goed ondersteund en als je daar dan maar vaak genoeg op land als slechtvalk ouder, dan kan het mis gaan.

En het ging mis…Na het hevige onweer stortte een deel van het nest in en een van de drie broertjes slechtvalk viel op de grond. Gelukkig werd hij gevonden en naar Vogelklas Karel Schot op het Afrikaanderplein gebracht. Wonder boven wonder mankeerde hij niets en kwam met de schrik vrij.

Lees verder onder de foto:


Foto: Suzan de Winter/Vogelklas Karel Schot

Terwijl het kleintje rustig kon bijkomen van zijn avontuur bezweek alsnog het hele nest bovenin de mast en de andere twee broertjes slechtvalk vielen ook naar beneden. Een overleefde de val niet. In de tussentijd had een slechtvalkliefhebber uit de buurt een plateautje gemaakt en in de mast geplaatst. Hierin werd het overgebleven slechtvalkje teruggeplaatst. Met succes, want de ouders kwamen het jong al snel voeren. Gisteren is ook het kleintje bij de vogelklas opgehaald en weer met zijn broertje herenigd.

Uit de krant