Maastunnel: werkzaamheden in de fietstunnel. In de tweede fase wordt de volledige fietstunnel aangepakt en is deze twee weken lang niet beschikbaar. Foto: Jan de Groen
Maastunnel: werkzaamheden in de fietstunnel. In de tweede fase wordt de volledige fietstunnel aangepakt en is deze twee weken lang niet beschikbaar. Foto: Jan de Groen

Maas-fietstunnel twee weken dicht voor vervanging van de slijtlaag

Algemeen 2.449 keer gelezen

Rotterdam - De vloer van de voorhallen en fietstunnel krijgen een nieuwe slijtlaag om de stroefheid te verhogen. Dit zorgt ervoor dat er ook in natte omstandigheden geen onveilige situaties ontstaan. De werkzaamheden kunnen enige overlast geven voor gebruikers van de fietstunnel. Het zal nog steeds mogelijk zijn om van Noord naar Zuid te komen en andersom.

De huidige slijtlaag voldoet aan de gestelde eisen ten aanzien van de stroefheid. In natte omstandigheden blijken de waardes echter kritisch te zijn en zijn er een aantal incidenten geweest. Deze nieuwe slijtlaag heeft een hogere stroefheid, waardoor er ook geen onveilige situaties ontstaan bij natte omstandigheden.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd om de overlast voor de gebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Fase 1: vervanging slijtlaag voorhallen
In de eerste fase wordt de oude slijtlaag van de voorhallen verwijderd en de nieuwe slijtlaag aangebracht. Dit zal gebeuren in de avonden en nachten van vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei en zondag 22 mei van 20.00 tot 08.00 uur.

Tijdens deze fase zullen de roltrappen niet beschikbaar zijn voor bezoekers, maar kan er gebruikt worden gemaakt van de lift. De entreehallen worden aan beide zijden afgesloten. De voetgangerstunnel blijft open. De lift blijft beschikbaar maar stopt niet op vloerniveau van de fietstunnel. Het is, alléén tijdens deze werkzaamheden, mogelijk om als fietser gebruik te maken van de voetgangerstunnel. Fietsers wordt gevraagd om rekening te houden met hun snelheid en de voetgangers. Verder zal er ook alternatief vervoer, in de vorm van pendelbussen, beschikbaar zijn aan beide zijden (vanaf het Charloisse Hoofd op Zuid naar de Parkkade op Noord en andersom).

Overdag (vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei en zondag 22 mei) zijn de roltrappen en fietstunnel wel beschikbaar. Er kan wel enige hinder ontstaan vanwege werkzaamheden in de fietstunnel. Er wordt een gebied afgezet en er zijn verkeersregelaars aanwezig om het in goede banen te leiden.

Fase 2: volledige afsluiting fietstunnel
In de tweede fase wordt de volledige fietstunnel aangepakt en is deze twee weken lang niet beschikbaar. Vanaf maandag 23 mei 08.00 uur tot zondag 5 juni 08.00 uur zal de fietstunnel afgesloten zijn. Om lange wachtrijen te voorkomen adviseren we fietsers om een alternatieve route te gebruiken, bijvoorbeeld via de Erasmusbrug.

Lees verder onder foto.


Foto: Jan van der Ploeg

Voor fietsers is het mogelijk om tijdens deze twee weken gebruik te maken van de voetgangerstunnel. Deze zijn te bereiken via de roltrappen en lift. Er moet wel rekening gehouden worden met langere wachtrijen voor het gebruik van de roltrappen. Er zijn geleidengoten aangelegd zodat de fietsen makkelijk de trap af kunnen. Fietsers wordt gevraagd om rekening te houden met hun snelheid en de voetgangers.

Uit de krant