Het jonge Waalbos krijgt een nieuw Geboortebos. Foto: pr
Het jonge Waalbos krijgt een nieuw Geboortebos. Foto: pr

Geboortebos Waalbos nabij IJsselmonde wordt binnenkort geopend

Algemeen 235 keer gelezen

Rotterdam - regio - Pak de beschuit met muisjes er maar bij, want op 23 februari 2022 wordt het Geboortebos Waalbos nabij IJsselmonde feestelijk geopend. De eerste Geboortebomen gaan dan de grond in. 

Het Geboortebos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Met dit nieuwe Geboortebos bieden Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag nog meer ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven.

Lees verder onder foto.

Foto: pr

Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmd wordt.  Samen hebben ze in Nederland al meerdere Geboortebossen aangelegd.

Op de website geboortebos.nl/waalbos kan je een Geboorteboom bestellen. Uniek aan dit concept is dat de aanvrager zelf een boom en een aantal struiken tijdens de plantdag met het gezin mag planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat en wordt de naam en geboortedatum van het kindje op een digitale plaquette vermeld.

Lees verder onder foto. 

Het jonge Waalbos van 184 hectare groot is volop in ontwikkeling. Foto: Natuurvereniging IJsselmonde

De eerste boom in Geboortebos Waalbos wordt aangeboden aan de ouders van de nieuwste inwoner van 2022 van IJsselmonde. Zij planten, op 23 februari om 13.30 uur, samen met de winnaars van de Geboorteboomactie op social media van de Boomfeestdag het eerste stukje bos. Natuurlijk helpen de wethouder en de boswachters van Staatsbosbeheer mee.

Uit de krant