Koop je ook wat lichtjes?
Koop je ook wat lichtjes?
De liefste actie van Rotterdam

De lichtjes bij Sophia zijn dit keer voor kinderen met aandoeningen aan hart, longen en luchtwegen

Algemeen 296 keer gelezen

Rotterdam - De liefste actie van Rotterdam gaat weer van start: Lichtjes voor Sophia. Iedereen kan lichtjes kopen en die bij de ingang van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in de kerstboom laten hangen. Het geld waarmee je de lichtjes koopt gaat dit jaar naar sportmogelijkheden voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. 

Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. De specialisten van het Sophia Kinderthoraxcentrum willen een ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Hier krijgen ze een-op een begeleiding en een op maat gemaakt bewegingsprogramma. Naast fietsen en loopbanden wil het Sophia Kinderziekenhuis graag een springkussen, virtual reality en games aanschaffen voor een leuke ervaring.

In dit het Kinderthoraxcentrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. Voor dit bijzondere expertisecentrum komt de Stichting Vrienden van het Sophia de komende maanden in actie.

Koop voor 5 euro een lichtje (meerdere lichtjes mag uiteraard ook) via www.lichtjessophia.nl. Of stort je bijdrage op IBAN NL53 INGB 0000 0701 67 o.v.v. Lichtje ten name van de Stichting Vrienden van het Sophia, Rotterdam.

Uit de krant

Uit de krant