Foto: Frank de Roo
Foto: Frank de Roo

Boek over het leven van plotseling overleden Kees Veldboer

wo 24 nov 2021, 12:58 Algemeen 159 keer gelezen

Rotterdam - Aan boord van Spido-schip Prinses Amalia in Rotterdam ontvingen Ineke Veldboer en Kees Veldboer jr gisteren (dinsdag 23 november) het boek ‘Gewoon doen’, over het leven van Kees Veldboer, oprichter van Stichting Ambulance Wens. Auteur Rob Krabben overhandigde het eerste exemplaar. Veldboer senior overleed afgelopen juli onverwacht, maar had vlak daarvoor nog wel de inhoud van het boek gelezen en goed bevonden.

‘Gewoon doen’ is het verhaal over leven en werk van Kees Veldboer, oprichter en directeur van de Stichting Ambulance Wens. Als ambulancechauffeur ontdekte Veldboer dat je soms met een heel klein gebaar enorm veel voor ernstig zieke mensen kunt betekenen. Hij besloot een stichting op te richten om de laatste wensen van terminaal zieken te vervullen. Veldboer had een ingewikkeld privéleven en vele ambachten – krantenjongen, basketballer, vrachtwagenchauffeur en marathonloper –, maar slechts één levensdoel: mensen helpen. 

Al bijna 17.000 terminaal zieken werden door Kees en zijn 270 vrijwilligers in een van de zeven ambulances meegenomen om hun laatste wens te vervullen. De organisatie is inmiddels actief in 14 andere landen. “Zo’n uitje is een lichtpuntje in je bestaan”, aldus een van die patiënten.


Uit de krant