De gemeente zou kritisch moeten kijken naar het verlenen van de vergunning omtrent verkamering.
De gemeente zou kritisch moeten kijken naar het verlenen van de vergunning omtrent verkamering.

Lusthofkwartier in Kralingen is de studentenoverlast zat

Algemeen 1.685 keer gelezen

Rotterdam – Overlast veroorzaakt door studenten is al een aantal jaren een probleem. Met name de bewoners in Kralingen ervaren de overlast. De afgelopen twee jaar is het probleem echter toegenomen. Zelfs zo erg dat volgens André van Wijk, voorzitter van de bewonersvereniging Lusthofkwartier, de gezinnen uit de wijk wegtrekken.

Door Amel Bali

De gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit zouden meer hun verantwoording moeten nemen om de overlast tegen te gaan”, vindt Van Wijk. 

Eind september is er een bewonersavond over de studentenhuisvesting in Kralingen gehouden. De avond werd druk bezocht zowel live al digitaal. Een deel van de bezoekers kwam vorige week weer bij elkaar. De bewoners realiseren zich namelijk dat ze zich gebiedsbreed moeten verenigen om een vuist te maken. Het gaat om bewoners vanaf de Korte Kade, Palestinastraat, Jaffahof en Jericholaan. De bewonersavonden hebben in ieder geval duidelijk gemaakt dat het zo niet langer kan. Van Wijk heeft het gevoel dat het overlastprobleem nu wel serieus zal worden opgepakt. “Dat werd inmiddels wel tijd”, zegt hij.

Sinds februari zijn er regels omtrent verkamering in Rotterdam. In zes wijken in de stad is er een volledig verbod op verkamering, ook in Kralingen. Desondanks gebeurt het toch. Zodra er een gezin vertrekt wonen er binnen no time studenten, ondanks het verbod. De gemeente zou volgens Van Wijk kritisch moeten kijken naar het verlenen van de vergunning omtrent verkamering. “De investeerders wonen veelal niet in de wijk en ervaren de overlast niet.” 

Van Wijk realiseert zich dat studenten al decennia in Kralingen wonen. “De studenten zijn niet zozeer het probleem maar het gedrag dat ze vertonen. Wanneer je als bewoners op maandagnacht om 1:00 uur de politie moet bellen door geluidsoverlast, dan klopt er iets niet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant