Team Buddy to Buddy Rotterdam. Foto: pr
Team Buddy to Buddy Rotterdam. Foto: pr

Buddy to Buddy Rotterdam ontmoet voor het eerst nieuwkomers

Algemeen 214 keer gelezen

Rotterdam - In het stadspark bij de Laurenskerk vindt op woensdag 13 oktober om 18.00 uur de eerste matchingsronde plaats van Buddy to Buddy Rotterdam. Buddy to Buddy is een matchingsprogramma dat nieuwkomers/vluchtelingen koppelt aan Rotterdammers op basis van gelijkwaardigheid voor vriendschappelijk contact.

Buddy to Buddy is een landelijke organisatie die actief is in een groeiend aantal steden in Nederland waaronder Zutphen, Breda, Amersfoort, Utrecht, Nijmegen en nu ook Rotterdam.  Buddy to Buddy bestaat sinds vijf jaar en heeft ondertussen al meer dan 4.000 nieuwkomers gekoppeld aan Nederlanders.

De groep mensen die woensdag 13 oktober samenkomt in het stadspark ontmoet daar voor het eerst hun buddy. De komende 3,5 maand spreken ze één keer per week af met hun buddy voor een activiteit naar keuze, dit kan een wandeling zijn, een kop koffie, samen sporten of koken. Daarnaast worden voor de hele buddy-groep gezellige activiteiten georganiseerd om onderling contact te bevorderen.

Om 18.00 uur is de opening van het matchingsevent met een welkomstwoord van wethouder Integratie Vincent Karremans. Hij zal de eerste buddy-match maken. Daarna maken de buddy’s twee aan twee een stadswandeling om de avond te eindigen op een terras in de Oude Haven.

Uit de krant

Uit de krant