Op de foto op de politiemotor, altijd een populair onderdeel. Foto: Annemarie van der Ploeg
Op de foto op de politiemotor, altijd een populair onderdeel. Foto: Annemarie van der Ploeg

Alles over veiligheid te zien en te horen op Hesseplaats

Algemeen 502 keer gelezen

Rotterdam - Op een zonovergoten Hesseplaats in Ommoord startte afgelopen zaterdag om 10.00 uur een ‘Veiligheidsdag’. Het was een dag voor jong en oud. Het thema van deze dag was inbraakpreventie, brandveiligheid, hulpverlening en babbeltrucs.

Door Annemarie van der Ploeg

Het plein was afgezet met dranghekken, die zorgden voor een goede looproute langs de diverse stands, auto’s en motoren van diverse hulpverleners. Er waren onder andere stands met medewerkers van de politie, onder wie ook de wijkagenten. Brandweer en ambulance stonden er met materieel. Men kon bij het Rode Kruis zelf ervaren hoe het is om gestabiliseerd op een brancard te liggen. 

Burgernet gaf voorlichting over haar app en Stedin gaf informatie over het ontdekken van wietplantages en hoe dit, ook anoniem, gemeld kan worden. Veilig Verkeer Nederland, GGD en Het Rode Kruis gaven ook voorlichting over hun werkzaamheden en de Centrale Verkeersleiding RET had een kraam over veiligheid in het OV en over haar taken bij calamiteiten. Informatiemateriaal, aardigheidjes voor de kinderen en materieel waren talrijk op het plein aanwezig. Er kon informatie worden ingewonnen over veiligheid en er kon een kijkje genomen worden in de diverse wagens.

Kinderen lieten zich graag fotograferen terwijl ze op een van de aanwezige politiemotoren met zwaailicht hadden plaatsgenomen. Af en toe klonk er een sirene vanuit een van de voertuigen op het plein. Ook Buurtwerk was aanwezig om voorlichting te geven over het ouderen- jongeren- en kinderwerk en over de activiteiten in het Huis van de Wijk. 

Stichting De Witte Bollen was er ook met een mini versie van de nieuwe Ommoordse Kip die nu bijna klaar is. Ook werd voorlichting gegeven over de veiligheid van haar kunstwerken en het positieve effect daarvan op de buitenruimte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant