Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta 1 maakt het zich moeilijk tegen DWO

Algemeen 170 keer gelezen

R.V.&A.V. Sparta heeft met 3-2 gewonnen van DWO. Verdediger Clint van Stee (foto) scoorde twee keer. De overwinning is terecht maar moest door het missen van diverse opgelegde kansen wederom zwaar worden bevochten.

De formatie van Ron Luijten begon goed aan de wedstrijd. Binnen tien minuten kregen Jordi de Zwart en Richel Leitoe de kans om de score te openen. Zij lieten hun kans net als enige minuten later ook Mitchell Pijpers onbenut. DWO kon hier een serieuze kans tegenover zetten die onschadelijk werd gemaakt door keeper Nathaniel Meyer.

Na de goede openingsfase zakte het spel ver weg. In het tweede kwart kreeg R.V.&A.V. Sparta slechts twee kansen en DWO ook nog een. Richel Leitoe was het dichtst bij een doelpunt maar zijn poging eindigde buiten het bereik van de keeper op de dwarslat.

In de eerste minuut van de tweede helft kreeg de net ingevallen Danny Langstraat een uitgelezen mogelijkheid om te scoren maar zijn schot was te zacht en onzuiver. Geen ‘Gouden Wissel’ voor hem dus.

Even later zag Richel Leitoe zijn poging gepakt worden door de keeper waarna DWO tegen de kansenverhouding in op voorsprong kwam. Een kwestie van slecht verdedigen bij een hoekschop en zelf voorin de kansen niet voldoende afmaken.

Vijf minuten later stond het weer gelijk. Een harde vrije trap van Clint van Stee sloeg als een granaat in het doel van DWO. De keeper heeft die bal waarschijnlijk nooit gezien. Met nog zo’n 35 minuten te spelen werd het geloof in een goed resultaat voor R.V.&A.V. Sparta weer iets aangewakkerd.

Het is dan jammer dat de zuiverheid nog te vaak ontbreekt. Zo kwam Jordi de zwart 1 op 1 te staan met de keeper maar gescoord werd er niet uit die situatie. Dat is het probleem van dit seizoen anders had R.V.&A.V. Sparta nu op de ranglijst een stuk of tien punten meer.

Toch kwam Sparta weer op voorsprong. Aanvoerder Jim van Oeveren tikte in de 70e minuut de rebound in na een slecht verwerkte vrije trap van opnieuw Clint van Stee. De 2-1 voorsprong duurde slechts een paar minuten want weer werd er een tegendoelpunt onnodig weggegeven. Zo stond het met nog een kwartier speeltijd op de klok weer gelijk.

In de laatste fase probeerde beide teams voor de winst te spelen. R.V.&A.V. Sparta had duidelijk meer balbezit en DWO probeerde het via counters. Een tactiek die niet erg goed werd uitgespeeld getuige het grote aantal malen dat DWO buitenspel stond. Zo bleef de stand dankzij veel wederzijds kunst- en vliegwerk tot aan de 87e minuut ongewijzigd staan op 2-2.

Dit was het moment waarop R.V.&A.V. Sparta een vrije trap kreeg op meter van het doel. De bal werd met de hand geblokt door een speler van DWO met als gevolg dat een vrije trap een meter of zes verder mocht worden genomen. Clint krulde de bal perfect langs de muur en buiten bereik van de doelman in het doel. 3-2 voor Sparta en dat werd de eindstand omdat in blessuretijd een goal van Max Hoornweg werd afgekeurd.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Nathaniel Meyer, Kevin Jumelet, Jim van Oeveren, Clint van Stee, Danny Abbing, Pieter Hofman, Edinho Pique, Ibo Ozbilek (46e Danny Langstraat), Richel Leitoe, Jordi de Zwart (80e Max Hoornweg), Mitchel Pijpers (86e Martijn Leenderts)