Afbeelding

Eigen pindakaaslijn als reactie op Donald Trump

Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - Als gimmick en give a way heeft Van der Linde Catering + Evenementen 500 potjes pindakaas gemaakt. De pindakaas krijgt de naam Get Nuts mee. “Het idee is bij ons ontstaan tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen”, vertelt eigenaar Han van der Linde. “Als grap. Of ze daar helemaal gek zijn geworden. We hebben eigenhandig in ons bedrijf op de grens van Rotterdam en Berkel en Rodenrijs 500 potjes pindakaas gemaakt met zeezout en die aan relaties aangeboden.”

Door Gerrit van Loon

De proefpotten met eigengemaakte pindakaas hebben de uiterste houdbaarheidsdatum van september 2017. “Bij een verkoop in winkels of toevoeging van onze eigen activiteiten in de catering komen er veel voedselregels kijken”, aldus Van Der Linde.

Door alle positieve reacties op Get Nuts besloot hij het proefproces serieus verder uit te werken. De eigen pindakaaslijn moet de smaken: banaan, hagelslag en sambal krijgen. “Dat zijn de dingen die vaak op de pindakaas worden genuttigd. We zijn momenteel met partijen, zoals een distributeur, in de markt bezig die dit product samen met ons verder willen ontwikkelen. We gaan er echt moeite in stoppen en kijken waar dit eindigt.”

Van der Linde Catering + Evenementen heeft een lange historie in Rotterdam. De partycateraar verzorgde onder meer het eten en drinken tijdens de grootste top in Nederland ooit, in 2014, de Nuclear Security Summit. Bezocht door 58 wereldleiders, 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten. Nu hoopt de eigengemaakte pindakaas- straks gemixt met sambal, hagelslag en banaan de wereld te veroveren.

Uit de krant