Afbeelding

Maandag 5 december vindt in het oude Luxor SPOKEN plaats

Algemeen 1 keer gelezen

Rotterdam - Voor wie heeft opgelet is het duidelijk dat Spoken Word flink aan terrein heeft gewonnen afgelopen jaren. Maandag 5 december vindt in het oude Luxor SPOKEN plaats. Deze editie geldt als de kick-off van de tweede editie van de Van Dale SPOKEN Awards die worden gehouden op 17 november 2017, eveneens in Luxor.

De Van Dale SPOKEN Awards werd voor het eerst georganiseerd in 2015 en zet tweejaarlijks de taalmeesters van deze aan populariteit winnende woordkunstdiscipline in het zonnetje.

Spoken word is de dichterlijke vertelvorm die het midden houdt tussen rap en poëtische voordracht. Spoken Word is niet meer weg te denken bij festivals, zelfs commerciële merken maken graag gebruik van de taalkunsten van Spoken Word artiesten. Zo nodigde verzekeringsmaatschappij ASR rapper Sticks uit om zijn verhaal te doen, gaf Spoken Award-nominee Justin Samgar zijn stem aan een spot van verzekeraar Menzis en schreef hiphopartiest Blaxtar voor zowel Heineken als T-Mobile populaire webspotjes.

Tijdens de show op 5 december brengen de winnaars van vorig jaar nieuw werk ten gehore en zijn er optredens van bekende Nederlandse taalkunstenaars. Op het programma staan Ronald Giphart, Dichter, Onias Landveld, Guus van der Steen, Dean Bowen en Seckou Ouoluguem.

Daarnaast maakt een ieder die meedoet aan het open podium van SpraakuhlooS eerder op dezelfde avond in de foyer, kans om tijdens SPOKEN op het grote podium van het oude Luxor te belanden. Wie mee wil dingen naar een SPOKEN Award, of gewoon zijn of haar woordkunst wil delen, kan op www.spoken.fm een profiel aanmaken.

SPOKEN begint maandag 5 december om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 12,50 euro. Meer informatie via www.luxortheater.nl.

Uit de krant