Afbeelding

Rotterdam krijgt het Rotterdamste shirt ooit

Algemeen 334 keer gelezen

Rotterdam - Hoe laat je je liefde voor Rotterdam in de meest pure vorm zien? Door de vlag te dragen. Dat is vanaf nu mogelijk. 010 Casuals en stadsgids Eveline van Wanrooij van Rotterdam Discovery tours ontwikkelden samen het Rotterdamste shirt voor de echte Rotterdammer uit Rotterdam. Voor het eerst is het originele wapen van Rotterdam op een T-shirt afgebeeld.
 
T-shirt met het Rotterdamlogo zijn niet nieuw, T-shirts met het originele wapen van de stad zijn wel uniek. ,,Toen stadsgids Eveline bij ons aanklopte met het idee de Rotterdamse vlag als T-shirt te ontwikkelen, hadden we één belangrijke voorwaarde”, zegt George Maurik van 010 Casuals. ,,Het wapen op het shirt moest het originele wapen zijn, mét de spreuk ‘Sterker door Strijd’ die toenmalig koningin Wilhelmina in 1948 aan ons stadswapen toevoegde.”
 
Met het originele wapen is het nieuwste shirt van 010 Casuals en Rotterdam Discovery Tours het Rotterdamste shirt ooit. ,,Shirts met het originele wapen bestonden nog niet om de simpele reden dat zelfs de gemeente geen goed bruikbaar beeld heeft van het originele wapen uit 1948.”
 
Voor stadsgids Eveline van Wanrooij is de realisatie van het Rotterdamste shirt de kans om ‘in’ de vlag van Rotterdam haar tours te geven. ,,Het idee ontstond doordat mensen me steeds vroegen waarom er zoveel Nigeriaanse vlaggen in Rotterdam hangen. Met dit shirt is dat misverstand meteen uit de wereld.”

Het custom made groen-wit-groene T-shirt is vanaf nu verkrijgbaar bij 010 Casuals, Korte Hoogstraat 9a en op www.010casuals.nl in een eerste limited oplage van 100 stuks.  
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant