Afbeelding

‘Poortugaal is een mooie warme club’

Algemeen 7 keer gelezen

Begin deze maand maakte Poortugaal bekend dat Jack van den Berg komend seizoen trainer is van de zondagselectie. Met trots, want de huidige oefenmeester timmert met ASWH en IFC timmert aan de weg in de derde divisie. In het verleden was hij al succesvol bij onder andere Barendrecht. Poortugaal heeft een man binnengehaald met een enorme bagage.

POORTUGAAL – Fulltime-trainer Van den Berg verruilt IFC voor Poortugaal. “Na dit seizoen heb ik er 4,5 jaar opzitten bij IFC, dan is het weer tijd voor iets anders hè,” zegt hij. “Ik woon in Barendrecht, ben Rotterdammer, en Poortugaal is een leuke en warme club in deze regio. Een eersteklasser met ambities, maar met het huidige budget van Poortugaal wordt het lastig echt om de titel te spelen. Maar ja, je weet nooit. Ik weet dat ik als trainer wel een bepaalde aantrekkingskracht heb, misschien dat spelers nu makkelijker naar Poortugaal komen. Het bedrijfsleven in de Albrandswaard opveert. Bovendien hebben wij in deze regio niet één hoofdklasser op zondag, dat kan niet!”

Van den Berg gaat het trainerschap bij Poortugaal combineren met ASWH, een zaterdagvereniging. “Ja dat doe ik al wat jaren. Een zaterdag en zondagclub. Het bevalt goed. Er zijn ergere dingen dan vaak op het veld te staan”, lacht Van den Berg. Voor hij naar ASWH vertrok was hij negen jaar de eindverantwoordelijke bij Barendrecht. Ook in Hendrik Ido vond Van den Berg vervolgens zijn draai. “Wij staan tweede achter FC Lisse. Prachtig. We spelen leuk, fris, mooi en dominant.”

Deze maand speelde ASWH nog voor de beker tegen eredivisieclub AZ. De club uit Alkmaar won in eigen stadion wel (2-0), maar de bezoekers werden niet weggespeeld in Noord-Holland. “Ik was zelfs een beetje teleurgesteld, dat betekent dat je echt hebt meegedaan. We voetbalden goed, vielen aan en hadden echt een strafschop moeten krijgen. Voor de club was dit geweldig. Ongelofelijk veel mensen van ASWH waren mee. Prachtig,” besluit de trainer van ASWH én IFC. Met laatstgenoemde club komt Van den Berg uit in de hoofdklasse B. “Als we niet degraderen ben ik tevreden.”

Uit de krant