Afbeelding

Jeugdteams van TPP spelen eerste toernooi in de zaal

Algemeen 81 keer gelezen

Rotterdam - Eredivisieclub TPP is dit seizoen gestart met zaalvoetbal voor de jeugd. Elke zaterdag zijn er trainingen voor twee leeftijdscategorieën (onder 11 en onder 15 jaar). De afgelopen weekenden werd er ook in toernooivorm gevoetbald in het Topsportcentrum, tegen jeugdteams van clubs uit de regio.

Door Emile Hilgers

“In het zaalvoetbal heb je eigenlijk geen jeugd”, zegt Michael Ta, die zondag het team van TPP tot 15 jaar coachte. “De spelers van onze tegenstanders zijn allemaal veldspelers. Wij zijn met jeugd in de zaal begonnen als alternatief voor pleintjesvoetbal. Net als buiten trainen de jongens in de zaal vooral veel techniek. In Spanje voetbalt de jeugd al jaren in de zaal en Ajax heeft sinds twee jaar ook een jeugdzaalvoetbalselectie.”
Tamer (13) uit de Afrikaanderwijk is spits in het team van TPP. “Ik train sinds september ook in de zaal”, vertelt hij. “Op het veld speel ik bij Besiktaz in Charlois. Ik ga altijd kijken als de mannen van TPP een thuiswedstrijd spelen, en ik vind het leuk om ook in de zaal te spelen. Het leuke is dat het veld kleiner is. Omdat er minder spelers zijn, heb je toch meer ruimte.”

Zelfverzekerd

Gevraagd naar de kwaliteiten van zijn team, hoeft Tamer niet lang na te denken: “We kunnen goed samenspelen”, zegt hij zelfverzekerd. “We kunnen ook snel passen, en hebben overzicht.” Zenuwachtig was hij niet voor dit zaaltoernooi: “Ik heb op het veld al vaker toernooien gespeeld.”
Het team van CVV De Zwervers speelt ook onbevangen. “Dit is voor hen een extraatje”, verklaart trainer Ricardo Vermeer. “Ze vinden het leuk om in de zaal te spelen. Het spel is sneller, met kortere ballen en veel techniek. Dit zijn allemaal jongens die ook buiten spelen. Als je hen zoekt, zijn ze te vinden op het Cruyff Court in Capelle-Oostgaarde.”

Motto

Het motto van de jeugdzaalvoetbaltoernooien - ‘Ons veld is groter’ - staat al langer hoog in het vaandel bij TPP-Rotterdam. Selectiespelers van de eredivisieclub zijn actief op scholen en geven nu dus ook trainingen aan de jeugdteams. “Zij brengen de normen en waarden uit de TPP-ster over en hebben een functie als rolmodel”, verklaart het bestuur op de website. “Eenheid, betrokkenheid, respect. Dat is wat wij graag zien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant