Afbeelding

Gezinskamer voor Franciscus Gasthuis dankzij gift Ronald McDonald Kinderfonds

Algemeen 98 keer gelezen

Rotterdam - Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Ronald McDonald Kinderfonds heeft het Franciscus Vriendenfonds een mooi geldbedrag ontvangen voor het realiseren van een gezinskamer & wachtruimte op de afdelingen Neonatologie en Kindergeneeskunde in Franciscus Gasthuis.

Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies 30 jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. 27 zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun Kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Ziekenthuis

Belia Quak, afdelingsmanager Kindergeneeskunde: ‘Met deze gezinskamer en wachtruimte leveren we een concrete bijdrage aan het welzijn van gezinnen met een ziek kind. In deze ruimtes voelt het even als een ´ziekenthuis´ in plaats van een ziekenhuis. We zijn heel blij met de nieuwe ruimte en dat we ouders even dat momentje van thuis kunnen aanbieden.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant