Afbeelding

VW New Beetle beschilderd door Rotterdamse streetart kunstenaars

Algemeen 138 keer gelezen

Rotterdam - R’Dam Art Fair en deelnemer Vroom & Varossieau Urban Contemporary Art en presenteren tijdens de R’Dam Art Fair een unieke live-painting sessie door street artists Ox-Alien en Doodkonijn. Deze straatkunstenaars beschilderen met spuitbussen en posca stiften een Volkswagen New Beetle van Endeavour Classics. Beide kunstenaars zijn een begrip in thuisbasis Rotterdam, maar zijn ook ver buiten de havenstad bekend. Deze uniek Beetle is nog tot en met zondag 2 april te bezichtigen in de Onderzeebootloods in Rotterdam.

Vroom & Varossieau
Vroom & Varossieau is organisator van de schildersessie. De galerie is gespecialiseerd in street art en urban art en werkt met de grootste namen uit deze scene in binnen en buitenland. Zij organiseren in Nederland en daarbuiten verschillende murals en staan in Europa bekend als één van de top galeries in de street art en urban contemporary scene. De Onderzeebootloods met zijn industriële uitstraling is een perfecte locatie voor het presenteren van street art.

Ox-Alien
Ox-Alien is al sinds eind jaren tachtig actief in de graffiti scene van Rotterdam. Zijn carrière begon als stylewriter, overal waar hij bij kwam schreef hij zijn naam, zoals langs het spoor en op plekken hogerop. In 2000 stapte hij over naar ‘street art’ en in datzelfde jaar dook ook zijn herkenbare roze poppetje voor het eerst op. Het vliegende hoofdje in zijn opvallende kleur heeft 1 O als oog en 1 X, omdat het wezentje er enigszins buitenaards uitzag noemde de Rotterdammers ze al gauw “Ox-Alien” en zo werd de naam Ox-Alien geboren. Ox maakt deel uit van het Lastplak collectief, een kunstenaarscollectief bestaande uit 11 kunstschilders (Ox-Alien, Pinwin, Boortorrie, Grrt, Stoog, Oles, Sterf, Yen, MeerBeer, Sake & Thor) met verschillende achtergronden en vaardigheden. Hun doel is om zoveel mogelijk werk te maken, ongeacht hoe moeilijk de locatie of omstandigheden.

Doodkonijn
Doodkonijn is een in Rotterdam gevestigde streetartist. Ze maakt vrolijke en toegankelijke characters die ze voornamelijk op grote muren in Rotterdam en omstreken maakt. Haar cartoonachtige bunny rabbits `zijn schattig en zoet, maar tegelijkertijd ook donker en vol met zwarte humor. Haar werk werd geëxposeerd in Amsterdam, Parijs, New York en Berlijn. Haar murals zijn naast Rotterdam ook te zien in Amsterdam, Den Haag en Antwerpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant