Bevrijdingsdag wordt in Rotterdam gevierd met het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.
Bevrijdingsdag wordt in Rotterdam gevierd met het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Rotterdam viert de vrijheid

Algemeen 225 keer gelezen

Rotterdam - Bevrijdingsdag wordt in Rotterdam gevierd met het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Op 5 mei is er in Het Park (aan de voet van de Euromast) van 12:30 tot 23:00 uur een gratis toegankelijk programma van muziek, debat en workshops voor alle leeftijden.

Op het Erasmuspodium staan naast Ambassadeurs van de Vrijheid De Jeugd van Tegenwoordig onder andere Lucas Hamming, Voice of Holland winnares Maan, DJ Paul Elstak, Ephemerals en Vato Gonzalez & MC Tjen.
Het festival opent met Maan die in 2016 de Voice of Holland op haar naam schreef. Vervolgens zal burgemeester Ahmed Aboutaleb het festival openen. Na het startschot van de burgervader is het de beurt aan de formatie Ephemerals, die het publiek op een mix van soul, jazz, rock en hiphop zal trakteren. De Nederlandse folkband en Edison/3FM Award winnaar Mister and Mississippi neemt vervolgens de fakkel over.

Zoals gebruikelijk kan het publiek rekenen op een grote diversiteit aan muziekgenres en artiesten. Zo is er de Zuid-Afrikaans-Nederlandse feestformatie bFAKE; die bestaat uit DJ DNA (ex Urban Dance Squad) en de Zuid-Afrikaanse halfbroers Pinki en Da Bruin, maar ook het supertalent Lucas Hamming zal het podium betreden. Throes + The Shine bestaat in feite uit twee bands, die rock ‘n roll (Throes uit Porto) met Kuduro (The Shine uit Luanda, Angola) mixen.
De mannen van de Jeugd van Tegenwoordig worden dit jaar als Ambassadeurs van de Vrijheid met de helikopter naar het festivalterrein gevlogen en zullen een knallend optreden op het Erasmuspodium verzorgen.
Dance-liefhebbers komen aan hun trekken met DJ Paul Elstak en Vato Gonzalez & MC Tjen optreden.

Op het SENA talent stage spelen lokale talenten als Jo Goes Hunting, The Cosmic Carnival, GOLD en The Jerry Hormone Ego Trip.Er is ook debat van Stichting Lokaal, Veteranen Speeddaten, een kinderprogramma met de Verhalenbazaar en knutsel workshops, en een Original Market met snuisterijen.

Meer op op www.bevrijdingsfestivalzh.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant