'Vrouwenwielrennen zit internationaal en vooral nationaal enorm in de lift.'
'Vrouwenwielrennen zit internationaal en vooral nationaal enorm in de lift.'

Eerste UCI Woman Track Cup tijdens Zesdaagse van Rotterdam!

Algemeen 5 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam zal voor het eerst een UCI Woman Track cup wedstrijd op Nederlandse bodem worden verreden. Een internationaal topdeelnemersveld kan in Rotterdam Ahoy tijdens een driedaags evenement UCI-kwalificatiepunten verzamelen voor de belangrijke wereldbekerwedstrijden en het WK.

Wedstrijdleider en een van de initiatiefnemers Peter Schep is verheugd met de komst van het evenement naar Rotterdam Ahoy. “Vrouwenwielrennen zit internationaal en vooral nationaal enorm in de lift. Kijk naar de wegsuccessen van Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak, maar ook de prestaties op de baan en in het veld zijn fenomenaal. Wij vonden als organisatie dan ook dat we - net als met de sprinters - deze prestaties op waarde moesten inschatten en belonen met een mooi evenement tijdens onze Zesdaagse.”

De Rotterdam Woman Track Cup is dan ook zeker geen bijprogramma, stelt Schep, die net als voor de sprinters, voor de finales van de onderdelen tijd heeft ingeruimd tijdens het hoofdprogramma. De oud-wereldkampioen en meervoudig winnaar van de Rotterdamse Zesdaagse is er dan ook van overtuigd dat veel toprensters de weg naar de Maasstad weten te vinden. “De Woman Track Cup is een wedstrijd in de UCI 1 klasse. Dat wil zeggen dat de rensters punten kunnen verzamelen die meetellen bij de kwalificatie voor wereldbekerwedstrijden, het WK en zelfs de Olympische Spelen. Die punten blijven een jaar lang geldig en zijn dus heel belangrijk.”

De ‘Rotterdam Woman Track Cup 2018’ wordt gestreden op drie onderdelen: scratch race, puntenkoers en omnium. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 5 januari, zaterdag 6 januari en zondag 7 januari. Naast het internationale duurtoernooi zullen ook de vrouwelijke sprinters in een apart toernooi hun opwachting maken in Rotterdam Ahoy.

Wooning Zesdaagse van RotterdamDe 36ste editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdamse vindt plaats van donderdag 4 t/m dinsdag 9 januari 2018. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en de kassa van Ahoy. Meer informatie over kaartverkoop en de Wooning Zesdaagse van Rotterdam: www.zesdaagserotterdam.nl.

Uit de krant