Afbeelding

Salsa Shop komt naar Stadhuisplein

Algemeen 252 keer gelezen

Rotterdam - Eind maart opent Salsa Shop, dat huisgemaakte, authentieke Mexicaanse maaltijden bereidt en serveert, de deuren in het centrum van Rotterdam. “Gasten kunnen een feestje aan smaken, kleuren en geuren verwachten.”

Door Gerrit van Loon

Binnen de Salsa Shop bepaalt de klant van begin tot eind wat er in zijn of haar maaltijd gaat. Een maaltijd wordt in een aantal stappen zelf samengesteld. Van burrito (grote wrap met toppings) tot burrito bowl (gemakkelijke kom). De Salsa Shop heeft drie zelfgemaakte huislimonades en het eigen biertje: Salsa Cerveza. “Een team van foodlovers verlenen met een glimlach en frisse energie de beste service”, laat Arun van Loveren, creative director, weten.

Rotterdam stond erg lang op de wenslijst bij Salsa Shop. “De helft van ons team op het Amsterdamse hoofdkantoor woont in Rotterdam en pushten ons om naar ‘hun’ stad te komen.” Er is lang gezocht naar dé locatie. Een plek die goed bereikbaar is en in een omgeving ligt waar een grote diversiteit aan mensen zich begeeft. “Van belang voor ons merk omdat wij als internationaal concept met verse, natuurlijke en snelle maaltijden staan. En diversiteit en samenbrengen van mensen voorstaan. Wij willen Rotterdam kennis laten maken met onze verse producten. Met natuurlijke en heerlijke ingrediënten en het maken van bewuste keuzes. Samen de perceptie én standaarden van fastfood te veranderen. Of zoals wij dat noemen: Good Food Fast”, aldus Arun van Loveren. De maaltijden kunnen ook worden afgehaald.

De Salsa Shop begon in 2104 nabij het Rembrandtplein in Amsterdam de eerste zaak. In drie jaar tijd werden er restaurants geopend in De Pijp, op het Centraal Station in de hoofdstad en in de Kinkerbuurt (Oud-West). In 2017 opende de eerste zaak in Utrecht, in winkelcentrum Hoog Catharijne. Het concept werd uitgerold in Den Haag op de Lage Poten. Naast een komende vijfde locatie in Amsterdam op de Zuidas, komen de Mexicanen nu dus ook naar Rotterdam. “Mexicaans eten is hier nog niet heel erg bekend. Op onze wijze willen we Nederland én Europa kennis laten maken met de smaakvolle, gevarieerde en authentieke Mexicaanse keuken in een warme, open en dynamische omgeving”, aldus Van Loveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant