Afbeelding

Ingezonden: R.V.&A.V. Sparta en BVCB in evenwicht, 2-2

Algemeen 121 keer gelezen

Rotterdam - De topper in de tweede klasse was meer spannend dan goed. BVCB heerste in de eerste helft maar na rust kwamen de Spartanen goed terug. Zo had er dus eigenlijk niemand reden om te klagen over deze 2-2 eindstand.

Robert Verbeek had voor deze wedstrijd een tactische omzetting bedacht die slecht uitpakte. Door het ontbreken van twee spelers op het middenveld kon BVCB in de beginfase redelijk ongehinderd voetballen tot zo’n twintig meter van het doel van keeper Massimo van Ewijk.

Daarna was het meestal uit met hun pret en volgde vaak balverlies in de persoonlijke duels. R.V.&A.V. Sparta slaagde er onvoldoende in om de voorwaartsen te bereiken wat tot gevolg had dat er weinig kansen te noteren waren.

Jordi de Zwart miste een kans uit een hoekschop en Robin Verhorst zag zijn poging in de korte hoek gestopt worden. Op een kwart van de wedstrijd werd het eigenlijk uit het niets 0-1 door zeer zwak verdedigen. Een doelpunt dat makkelijk te voorkomen was geweest als iemand even zijn been had uitgestoken of op andere wijze een blok had gezet.

Een minuut later kreeg Danny Langstraat een kans maar hij raakte de kopbal niet goed waardoor de keeper de bal kon vangen. Zo werd het rust want er gebeurde niet veel meer dat het vermelden waard is.

Het begin van de tweede helft was slecht. Opnieuw was een defensieve blunder de inleiding tot een doelpunt. Een cadeautje dat door BVCB met graagte werd aangepakt. 0-2 dus met nog bijna een hele helft te spelen op het door veel supporters bezochte Sportpark RMC Nieuw Terbregge.

In het vervolg van de wedstrijd kantelde het spelbeeld volledig. Aanvoerder Jim van Oeveren schoof steeds meer door naar het middenveld en daar had BVCB duidelijk problemen mee. Zij gingen steeds verder achteruit lopen en probeerde via counters succesvol te worden.

R.V.&A.V. Sparta verdiende een doelpunt en dat kwam er. Eerst zag Jordi de Zwart nog een schot gekeerd worden door de doelman maar enkele minuten later was de doelman kansloos toen Jordi een vrije trap vanaf links inkopte.

Met nog ruim een half uur te spelen kreeg Sparta meer en meer de overhand. Te gehaast spel was in deze fase de grootste vijand. BVCB kroop helemaal naar binnen wat voor veel ruimte op de zijkanten zorgde.

Zo gebeurde het dat er weinig echte kansen kwamen. Jeremy de Hoog en Danny Abbing zagen hun poging beide geen doel raken. Een kleine tien minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker toch op het scorebord te staan.

Kevin Jumelet (foto) dook in de grote drukte voor het doel met een snoekduik de 2-2 binnen. Een schitterende goal die u nog maar eens moet gaan bekijken op de videobeelden.

Met een paar minuten op de klok speelde zich voor beide doelen hachelijke situaties af. Kevin Jumelet raakte dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden door Martijn Leenderts. De grootste kans kwam hierna nog voor Jordi de Zwart maar hij schoot in blessuretijd wild over. Enkele minuten daarna besloot de goed leidende scheidsrechter Groenendijk dat het genoeg was geweest.

Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel waar een overwinning voor R.V.&A.V. Sparta mogelijk is geweest. De equipe van Robert Verbeek staat momenteel als promovendus stevig genoteerd in de top 5. Volgende week staat voor R.V.&A.V. Sparta de derby bij Alexandria’66 op het programma. Die wedstrijd begint zaterdag ergens omstreeks 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Pieter Hofman, Calvin Lupgens, Danny Abbing, Jim van Oeveren, Kevin Jumelet (91e Martijn Leenderts), Jeremy de Hoog, Danny Langstraat, Robin Verhorst, Jordi de Zwart.