Afbeelding
Foto: Henk van Doren

Ingezonden: Mooie prestatie debatteam Wolfert Dalton

Algemeen 91 keer gelezen

Rotterdam - Hoewel enkele sterke debaters op Romereis waren, vertrok het debatteam van Wolfert Dalton op vrijdag 9 maart vol goede moed naar het jaarlijkse Lagerhuistoernooi in het Provinciehuis in Den Haag. Er was immers niets te verliezen: bij tegenvallende prestaties kon er bij voorbaat gewezen worden op de afwezige debaters en bij meevallende prestaties zou het zelfvertrouwen alleen maar toenemen. Extra leuk was het dat enkele van onze oud-leerlingen op deze dag in de jury zaten, en zo volgde een vrolijk weerzien met Laura, Nina, Remy en Sem.

Na de opening door Commissaris van de Koning Jaap Smit mochten de teamcaptains met hem op de foto en volgde de loting, die tamelijk zwaar uitpakte voor Wolfert Dalton, maar ook dat bracht de leerlingen niet van hun stuk. De eerste wedstrijd ging nipt verloren, terwijl er eigenlijk genoeg redenen waren om het oneens te zijn met het juryoordeel. Maar zoals gezegd: er viel deze dag niets te verliezen. De tweede wedstrijd werd gewonnen, zodat er eigenlijk al geconcludeerd kon worden dat de dag redelijk geslaagd was.

De laatste poulewedstrijd was tegen Dalton Den Haag, een zeer ervaren en geduchte tegenstander, die dan ook duidelijk een maatje te groot was. Maar Wolfert Dalton werd zeker niet overklast, dus opgelucht wachtten de leerlingen het oordeel van de jury af. Tot ieders verrassing ging de winst naar Wolfert Dalton! Voor de eindstand in de poule maakte dat niet uit, want Wolfert Dalton had twee keer met 4-3 gewonnen en de tegenstander twee keer met 5-2, zodat Dalton Den Haag terecht doorging naar de halve finale en uiteindelijk ook tot winnaar van de provincie Zuid-Holland gekroond werd. Wolfert Dalton werd tweede in de poule.

Zo was het debatteam van Wolfert Dalton toch maar mooi het enige team dat van de kampioen gewonnen had! Voor het vrij jonge team van Wolfert Dalton geldt dat er veel ervaring is opgedaan die de komende jaren omgezet kan worden in resultaten! Dank aan Floor, Jelle, Anouk, Joris, Lucas, Maartje, Annelijn, Abel, Tjeu, Maarten, Taco en Fem en natuurlijk aan de begeleidende docenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant