Afbeelding

Ingezonden; Onnodig verlies voor R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 124 keer gelezen

Rotterdam - R.V.&A.V. Sparta is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Zuidland. In een saaie wedstrijd ging de thuisclub beter met de spaarzame kansen om. Voor R.V.&A.V. Sparta dreigt dit seizoen op deze manier als een nachtkaars uit te gaan.

Zuidland en Sparta leverden een eerste helft af waarin vrijwel niets gebeurde. Zuidland kreeg voor de rust een kans die ver naast werd geschoten. Aan de overkant gebeurde per saldo net iets meer. Robin Verhorst en Kevin Jumelet wisten met hun schoten echter het doel van Zuidland niet te raken.

Het dichtst bij een mogelijkheid om tot een doelpunt te komen was de ongelukkig spelende Ibo Ozbilek. Na een half uur werd hij vastgehouden in het strafschopgebied. Negen van de tien spelers gaan dan gewillig naar de grond en krijgen een strafschop maar Ibo deed dit niet. Geen penalty dus.

Na de rust gebeurde er weer een kwartier niets. Hierna kregen Ibo en Robin binnen een paar minuten de gelegenheid de score te openen maar beide spelers wisten de keeper niet te passeren. Na een goede redding van keeper Massimo van Ewijk was het in de laatste twintig minuten helemaal over bij Sparta.

Zuidland mocht toen vrijwel ongehinderd de 1-0 en 2-0 maken. Het aantal persoonlijke fouten was in deze fase niet op de vingers van tien handen te tellen. Op diverse momenten werden de passes zo in de voeten van de tegenstander gespeeld.

De markante scheidsrechter Lingen besloot na een paar minuten blessuretijd een einde te maken aan de wedstrijd. Al had hij nog negen weken laten doorspelen in de lijn van de laatste twintig minuten dan was er waarschijnlijk ook niet gescoord door de elf Spartanen op het veld.

De R.V.&A.V. Sparta moet inmiddels op gaan passen dat het seizoen niet als de spreekwoordelijke nachtkaars eindigt. Met zeven competitiewedstrijden op het programma moeten er meer winstpartijen in de boeken komen. Bij voorkeur startende volgende week als Piershil naar Rotterdam komt.

Het beste nieuws hiertoe kwam op deze doelloze middag uit de ziekenboeg. Jordi de Zwart, Lars Janssens, Luuk Groeneweg en de langdurig geblesseerde Nick van Katwijk en Allon Coomans hopen aanstaande zaterdag minimaal bij de wedstrijdselectie te zitten.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Zuidland: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Calvin Lupgens, Pieter Hofman, Danny Abbing, Jim van Oeveren, Kevin Jumelet, Jeremy de Hoog, Danny Langstraat, Robin Verhorst, Ibo Ozbilek (79e Martijn Leenderts)