Dervisoglu is niet een pure afmaker, maar meer een spits die de ruimte zoekt en creëert met de bal aan de voet.
Dervisoglu is niet een pure afmaker, maar meer een spits die de ruimte zoekt en creëert met de bal aan de voet. "Ik zoek de voetballende oplossing." (Foto: Carla Vos) Foto: Carla Vos

Halil Dervisoglu maakt droom waar: spelen op Het Kasteel

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - Halil Dervisoglu maakte in de C’tjes de overstap naar de Spartaanse jeugdopleiding, ook in de jaren hiervoor was de Turkse aanvaller echter al in het Sparta-tenue te bewonderen. Dervisoglu begon met voetballen bij de RV&AV van Sparta en droomde destijds al van spelen op Het Kasteel. Een droom die nu werkelijkheid wordt voor de topscorer van Jong Sparta.

“Dit seizoen begon ik als speler bij de O19 (onder 19 jaar), maar in de loop van de eerste seizoenshelft maakte ik al minuten bij Jong Sparta, waar ik na de winterstop vaste spits geworden ben. Hierna ben ik ook veel gaan scoren. Tot de winterstop scoorde ik er twee, daarna veertien.”
Dervisoglu is niet een pure afmaker, maar meer een spits die de ruimte zoekt, creëert en met de bal aan de voet zijn acties maakt.
“Dat zit in mijn spel, ik zoek de voetballende oplossing en ben sterk in de kleine ruimte.”

De belangrijkste stappen die Dervisoglu dit seizoen zette, waren vooral op conditioneel gebied.
“Dat was mijn belangrijkste doel voor dit seizoen, omdat daar nogal wat winst te behalen viel. Ook moest ik doelgerichter worden, wat nu behoorlijk gelukt is.”
Onlangs maakte de 18-jarige aanvaller ook zijn debuut als jeugdinternational.
“Dat is mooi, om voor het eerst voor je land uit te mogen komen. Het was nog mooier omdat we ons kwalificeerden voor het EK O19 in Finland komende zomer. Nederland ontbreekt hier, dus ik heb Deroy Duarte gelijk geappt om een grap te maken, maar natuurlijk vind ik het vooral jammer. Ik zou het leuk gevonden hebben hem op het toernooi tegen te komen, maar het is niet anders.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant