Afbeelding

Gio uit Lombardijen begint eigen radiostation

Algemeen 31 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Op zijn 13e begonnen met het maken van zijn eerste website en nou een grote internetradio website met ledensysteem gerealiseerd. Giovanni (17) heeft het voor elkaar gekregen. Samen met zijn goede maat is hij het project “TropicalWood gestart”.

Veel mensen in Lombardijen zullen Giovanni wel kennen. “Gio” wordt hij ook wel genoemd. Boordevol ideeën en erg ondernemend. “ Werken is mijn passie ‘’ aldus Giovanni. ,, Ik kan wel hangen met vrienden op straat, maar als ik werk bereik ik wat “.

Het begon 4 jaar geleden. Giovanni leerde een hele goede vriend Freek kennen. Samen begonnen ze een website genaamd GDOnlinePro. Giovanni: ,, Ik weet echt niet waarom ik zoiets had gemaakt, het begin was er maar het was eigenlijk niks, een beetje artikelen plaatsen en wat systemen realiseren ‘’.

We werkte elke avond aan de website. Onze droom was altijd om een internet radio op te richten. Freek was altijd laks, aldus Giovanni. Giovanni is erg van de regels. ,,Als ik aan iets begin, hou ik me aan de regels. Radio = licentie ‘’.

Later kwamen de 2 heren er achter dat Buma Stemra & Sena de radioprovider Radionomy hadden goedgekeurd om vrij te draaien onder de licentie van Radionomy. Freek: ,, Eindelijk! Een radio ‘’.

De 2 studenten begonnen een radio genaamd TropicalWood.nl. ,,Ik was erg van het veranderen, ik wilde iedere keer een nieuwe website, maar nu is dat over. Ik heb nu een website waar ik echt tevreden mee ben ‘’. Aldus Giovanni.

TropicalWood is een radiostation voor jong en oud. De bezoekers hebben de mogelijkheid om gratis lid te worden en hun eigen profiel op te kunnen pimpen. Ze hebben een klein team met Dj’s die vrijwillig als hobby regelmatig draaien op het radiostation.

,, Het mooie vind ik, is dat je vrienden maak. Je hoeft niet per se vrienden in het echt te maken, maar dat kan ook gewoon via internet ‘’. Aldus Freek.

Zelf studeert Giovanni bedrijfsadministratie en is hij altijd bezig. Giovanni hang nooit op de bank en werkt altijd. Dan is hij op zijn stage te vinden en dan zit hij hard te werken aan zijn website.

Op TropicalWood.nl kan je zijn project bewonderen. Het is ook mogelijk om dj te worden.

,, Het mooie is en blijft dat je samen iets kan realiseren waar je anderen ook blij mee maakt. ‘’ Giovanni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant