Nationaal Programma op Zuid.
Foto: Links Jan Kweekel (STC Group), rechts Henk Post (CVO)
Nationaal Programma op Zuid. Foto: Links Jan Kweekel (STC Group), rechts Henk Post (CVO)

Haven Havo in volle vaart vooruit

Algemeen 198 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

De Haven Havo gaat in september 2018 van start met een volle klas enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen. Op 22 mei tekenden het STC vmbo college en Calvijn Vreewijk Lyceum de samenwerkingsovereenkomst voor deze nieuwe en unieke opleiding.

De Haven Havo biedt havoleerlingen vanaf komend schooljaar de kans op een vliegende carrièrestart in en om de (Rotterdamse) haven. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst onderstrepen beide scholen het vertrouwen in het succes van de Haven Havo. “We zijn er van overtuigd dat over vijf jaar de eerste lichting leerlingen de school met diploma op zak verlaat en doorstroomt naar het hbo”, lichtten Henk Post, voorzitter van de Raad van Bestuur van CVO en Jan Kweekel, lid van het College van bestuur van STC Group, toe.

Wat een paar jaar geleden begon als een goed idee, is de afgelopen maanden steeds concreter gemaakt. De eerste lichting van de bijzondere havo-opleiding volgt drie dagen per week havolessen bij het Calvijn Vreewijk Lyceum en twee dagen per week techniekonderwijs bij STC vmbo college aan de Anthony Fokkerweg. Een bevlogen docententeam geeft uitdagend onderwijs waar veel ruimte is voor innovatie, praktijk en nieuwe onderwijsvormen. De Haven Havo is bedoeld voor leerlingen die goed kunnen leren en graag praktisch bezig zijn.

Toekomstbestendig onderwijs
De Haven Havo is een goed voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, bieden het Calvijn Vreewijk Lyceum en het STC havoleerlingen een voorsprong. Theorievakken van de havo worden gecombineerd met techniekonderwijs in de hypermoderne technieklokalen van het STC vmbo college en bij bedrijven in en rond de haven.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant