Afbeelding

Little C: Het heien kan beginnen!

Algemeen 163 keer gelezen

Rotterdam - Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt om het gebied waar nieuwbouwproject Little C moet verrijzen helemaal bouwrijp te maken. Inmiddels staan de heipalen klaar en waren vandaag de eerste monotone dreunen te horen. 


Little C is een nieuwbouwproject dat komende twee jaar aan de Coolhaven uit de grond wordt gestampt. Op de G.J. de Jonghweg komt onder meer een groen gebied, een parkje met hoge bomen dat de naam Waterfront Park gaat dragen. Daarnaast komt de nieuwe lofts van Little C en het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed dat met een loopbrug met het tegenoverliggende Erasmus MC moet worden verbonden. 

Het nieuwe Familiehuis komt op de bovenste zes etages van gebouw The Scott.  Met 24 gastenkamers, 6 studio’s en diverse gemeenschappelijke ruimten als woon-, eetkamer en keuken zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis. 
De totale kosten voor de realisatie van dit logeerhuis bedragen ruim 9 miljoen euro. Een deel daarvan wordt gefinancierd vanuit het eigen vermogen van de stichting en een toegezegde gift van de stichting Roparun van 1,75 miljoen euro. Het resterende bedrag hoopt het Familiehuis met behulp van particulieren, bedrijven en vermogensfondsen de komende jaren nog te vergaren via de campagne www.nietzonderjou.nl.

Nieuwbouwproject Little C wordt aan de kop van Coolhaven ontwikkeld en gebouwd door TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren. Er komen in totaal vijftien gebouwen met ruimte voor 209 huurwoningen,111 koopwoningen, kantoren, horeca en kleine winkels en voorzieningen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant