Roemeense muzikanten bij Doorvertellen
Roemeense muzikanten bij Doorvertellen Foto: onbekend

Roemenië in Doorvertellen, Muziek en verhalen van de Zwarte Zee

Algemeen 125 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Roemenië is het land dat op 7 juli onderwerp is van het programma Doorvertellen, verhalen van het land van afkomst en herkomst in de Leeszaal Rotterdam West. Met film, theater, beeld en poëzie en verhalen over eten krijgt vooral het gebied rond de Zwarte Zee kleur.

De korte film Coastland van Miruna Dunu schetst aan de hand van ansichtkaarten een beeld van de westkust van de Zwarte Zee. Theatermaakster Rasluca Tudorache speelt een monoloog uit haar laatste toneelstuk, ‘The Last Playground’. Zoë Cochia, galeriehoudster en dichter, geeft met beeld en poëzie een indruk van haar Roemeense wortels. Oriana van der Sande-Semenciuc vertelt over herinneringen aan eten. Ter afsluiting (rond 17.30 uur) spelen en zingen Kanem Kalfa en George Dimitriu in het kader van North Sea Jazz around town jazz met een Roemeense flow. Voor de bezoekers zijn er Roemeense hapjes.

Deze 17e editie van Doorvertellen is tot stand gekomen in samenwerking met het Romanian Cultural Centre Rotterdam Stichting Carmen Sylva Foundation. Het programma in de Leeszaal Rotterdam West aan het Rijnhoutplein 3 begint op 7 juli om 16.00 uur. Het is gratis toegankelijk.

Zie ook: www.carmensylva.nl of www.leeszaalrotterdamwest.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant