De felicitaties zijn voor Rhandy Rademaker na zijn vroeg in de wedstrijd gemaakte 1-0 Foto: John Groeneweg

Matig spelend R.V.&A.V. Sparta slacht SSS in de slotfase

Algemeen 46 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen SSS terecht gewonnen. Op een warm Sportpark RMC Nieuw Terbregge kwamen de Spartaanse doelpunten op naam van Rhandy Rademaker, Michael Bendt en twee keer Robin van der Sman. SSS scoorde kort voor rust uit een makkelijk gegeven strafschop.

Hoofdtrainer Robert Verbeek had zijn team op een plaats gewijzigd na de overwinning op Alexandria’66. Robin Verhorst keerde terug van zijn schorsing en dit ging ten kosten van een andere Robin namelijk Benningshof.

Sparta begon goed aan de wedstrijd. Uit een van de eerste hoekschoppen kopte Rhandy Rademaker binnen 4 minuten de bal perfect langs de keeper van SSS, 1-0. R.V.&A.V. Sparta speelde hierna een goed kwart maar verzuimde een vroege 2-0 te maken. Danny Langstraat, Joey Kars en opnieuw Rhandy Rademaker lieten diverse mogelijkheden onbenut.

Na een minuut of twintig kwam SSS meer aan de bal wat vooral te wijten was aan het middenveld van R.V.&A.V. Sparta. Zij lieten zich in fases te makkelijk de kaas van het brood eten. Uit twee van deze situaties ontstonden kansen voor de gasten maar tot scoren kwamen zij in deze fase niet.

Aan de overkant kreeg R.V.&A.V. Sparta ook diverse mogelijkheden maar hier werden veel verkeerde keuzes bij gemaakt. Desondanks waren Robin van der Sman en Joey Kars dicht bij een doelpunt na twee hoekschoppen maar hun doelman hield SSS in de wedstrijd.

In de 40e minuut van de wedstrijd speelde rechtsback Kevin Jumelet de bal maar de scheidsrechter besloot hier een strafschop voor te geven. Deze volgens velen te makkelijk gegeven strafschop bracht de ruststand op 1-1.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft geëindigd was. SSS bleek aanvallend onmachtig en R.V.&A.V. Sparta maakte het vooral zichzelf moeilijk. Op een rakelings naast gekopte kans van Rhandy Rademaker na viel er in het eerste kwartier na rust opvallend weinig te beleven.

Heel Sparta veerde in de 65e minuut massaal op toen een der spelers van SSS de bal in zijn eigen strafschopgebied met de hand beroerde. Deze strafschop werd weggewoven. Waarschijnlijk was dit wat de wedstrijd nodig had want nog geen drie minuten later zag Yannick van der Sman zijn afstandsschot nipt langs het SSS doel verdwijnen.

R.V.&A.V. Sparta werd hierna steeds sterker terwijl SSS in aanvallend opzicht weinig meer in de melk te brokkelen had. Met Michael Bendt en Robin Benningshof als verse aanvallers in het veld ging Sparta in het laatste kwartier nadrukkelijk op jacht naar een hernieuwde voorsprong.

Die kwam er al snel. De net ingevallen Michael Bendt kreeg de bal net buiten het strafschopgebied en verraste de doelman met een mooi geplaatst afstandsschot, 2-1. Een gouden wissel noemen ze dat.

SSS had hierna niets meer in te brengen op twee pogingen na van de soort waar Sparta Rugbyclub penningmeester Frank Rost zes punten voor geeft. Doelman Massimo van Ewijk raakte er niet van onder de indruk.

Vier minuten na de 2-1 besliste Robin van der Sman de wedstrijd definitief. Hij profiteerde in de 81e minuut van een verdedigingsfout en liet de Klaaswaler doelman met een boogbal volstrekt kansloos, 3-1.

In het vervolg van de wedstrijd zag linksback Danny Abbing zijn schot over het doel gaan waarna een andere invaller Robin Benningshof in blessuretijd werd getorpedeerd in het strafschopgebied. Robin van der Sman liet de keeper voor de tweede keer kansloos door de strafschop koel te benutten, 4-1.

Zo kwam er een einde aan een wedstrijd die R.V.&A.V. Sparta met 4-1 overtuigend won. Op papier een leuke eindstand maar eigenlijk te weinig. Op het moment dat deze selectie net dat extra stapje verder kan zetten zullen dit soort wedstrijden veel vroeger beslist gaan worden.

Volgende week zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta weer thuis. De tegenstander is dan Neptunus Schiebroek. Een club die ook de ambitie heeft om het beter te gaan doen dan vorig seizoen. Het kan dus een spannende wedstrijd worden. U bent dan uiteraard van harte welkom om te komen kijken.

Opstelling van R.V.&A.V. Sparta tegen SSS: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek (85e Mike Marengo), Robin Verhorst, Rhandy Rademaker (75e Robin Benningshof), Danny Langstraat, Joey Kars (75e Michael Bendt), Robin van der Sman.